Venezuelanska kukuruzna peciva ne svrstavaju se u tortilje, ali ni kruh. Nešto su između mekog oblaka i hrskavog tortilja čipsa, a slažu se gotovo sa svime. Na njima možete poslužiti jaja za doručak, meso za ručak i sir za večeru. Možete ih prerezati na pola ili nadjev jednostavno slagati na njih. Nisu čvrsta i lagana su pa nećete imati problema s previše tijesta čak ni ako vam posluže kao sendvič. Pripremaju se od posebnog kukuruznog brašna koje se zove još i masarepa, ali možete ih pripremiti i od mješavine kukuruznog i bijelog brašna, a mogu se pržiti, ubaciti u pećnicu ili okrenuti na tavi.
Potrebno vam je:
- 2 šalice tople vode
- 1 žlica ulja
- 1 žličica soli
- ¾ šalice bijelog brašna
- ¼ šalice kukuruznog brašna
Priprema:
- Pomiješajte vodu, ulje i sol i pustite da se povežu.
- Postepeno dodajte brašno.
- Miješajte dok ne dobijete gusto tijesto bez grudica.
- Prekrijte tijesto čistom krpom i ostavite da odmara oko 10 minuta.
- Podijelite tijesto na 8 jednakih loptica.
- Zagrijte grill tavu, premažite je s malo maslaca, a loptice spljoštite u rukama i pecite oko 5 minuta sa svake strane dok ne poprime boju.
Dobar tek!