gastro postao
Batat je idealna zamjena za prhko tijesto u slanim pitama. Put do slasnog quichea sada je još lakši.
Uživanje u pitama zahtjeva izradu prhkog tijesta što ponekad može biti prava gnjavaža. Ukoliko vam se quiche jede sada i odmah, batat može poslužiti kao odlična zamjena za tijesto. Pronašli smo recept za pitu od špinata i luka u slatkastoj kori od batata.
Potrebno vam je:
- 1 veći ili 2 srednja batata
- Ulje
- 1 veliki luk
- Mladi špinat
- 1 šalica mlijeka
- 4 jaja
- 2 bjelanjka
- Sol, papar, crvena paprika
Postupak:
- Naribajte batat na tanke ploške.
- Nauljite posudu u kojoj ćete peći pitu i poslažite ploške batata po cijeloj površini, neka pokriva i rubove.
- Pecite 20 minuta na 180 stupnjeva.
- Na ulju pržite luk dok ne dobije zlatnu boju, a zatim na dvije minute dodajte mladi špinat.
- U posudi pomiješajte šalicu mlijeka, jaja, bjelanjke, sol i papar.
- Luk i špinat dodajte na ispečeni batat i zalijte smjesom ostalih sastojaka.
- Pecite u pećnici pola sata na 180 stupnjeva.
Cijeli postupak pogledajte u videu.
Dobar tek!