30. svibnja 2016.

Batat kao idealna zamjena za prhko tijesto

batat
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Batat je idealna zamjena za prhko tijesto u slanim pitama. Put do slasnog quichea sada je još lakši.

Uživanje u pitama zahtjeva izradu prhkog tijesta što ponekad može biti prava gnjavaža. Ukoliko vam se quiche jede sada i odmah, batat može poslužiti kao odlična zamjena za tijestoPronašli smo recept za pitu od špinata i luka u slatkastoj kori od batata.

Potrebno vam je:

  • 1 veći ili 2 srednja batata
  • Ulje
  • 1 veliki luk
  • Mladi špinat
  • 1 šalica mlijeka
  • 4 jaja
  • 2 bjelanjka
  • Sol, papar, crvena paprika

Postupak:

  1. Naribajte batat na tanke ploške.
  2. Nauljite posudu u kojoj ćete peći pitu i poslažite ploške batata po cijeloj površini, neka pokriva i rubove.
  3. Pecite 20 minuta na 180 stupnjeva.
  4. Na ulju pržite luk dok ne dobije zlatnu boju, a zatim na dvije minute dodajte mladi špinat.
  5. U posudi pomiješajte šalicu mlijeka, jaja, bjelanjke, sol i papar.
  6. Luk i špinat dodajte na ispečeni batat i zalijte smjesom ostalih sastojaka.
  7. Pecite u pećnici pola sata na 180 stupnjeva. 

Cijeli postupak pogledajte u videu.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.