10. srpnja 2016.

Bogata mediteranska salata s tjesteninom

mediteranska salata
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Salata koja se jede na moru, uz more i kada more želite približiti sebi.

Lagani mediteranski okusi pomiješani s al dente tjesteninom prizvat će more na vaš tanjur. Inćuni će dati notu mora, a cherry rajčice osvježiti cijelu stvar. Samo odabrani mediteranski sastojci dostojni su miješanja u ovu salatu. Neka se povežu, a vi zatvorite oči i uživajte u svakom zalogaju.

Sastojci:

  • Tjestenina
  • Masline
  • Kapare
  • Inćuni
  • Svježi peršin
  • Parmezan
  • Rukola
  • Pinjoli
  • Cherry rajčice
  • Pesto od bosiljka
  • Maslinovo ulje
  • Limunov sok
  • Sol, papar

Postupak:

  1. Tjesteninu skuhajte al dente.
  2. Ocijedite i ostavite da se ohladi.
  3. U velikoj zdjeli pomiješajte ohlađenu tjesteninu i nasjeckane masline, cherry rajčice, kapare, inćune i peršin.
  4. Dressing napravite tako da pomiješate pesto od bosiljka, maslinovo ulje, limunov sok, sol i papar.
  5. Dressing stavite na salatu tek neposredno prije posluživanja, a na kraju dodajte i rukolu, parmezan i pinjole.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.