gastro postao
Salata koja se jede na moru, uz more i kada more želite približiti sebi.
Lagani mediteranski okusi pomiješani s al dente tjesteninom prizvat će more na vaš tanjur. Inćuni će dati notu mora, a cherry rajčice osvježiti cijelu stvar. Samo odabrani mediteranski sastojci dostojni su miješanja u ovu salatu. Neka se povežu, a vi zatvorite oči i uživajte u svakom zalogaju.
Sastojci:
- Tjestenina
- Masline
- Kapare
- Inćuni
- Svježi peršin
- Parmezan
- Rukola
- Pinjoli
- Cherry rajčice
- Pesto od bosiljka
- Maslinovo ulje
- Limunov sok
- Sol, papar
Postupak:
- Tjesteninu skuhajte al dente.
- Ocijedite i ostavite da se ohladi.
- U velikoj zdjeli pomiješajte ohlađenu tjesteninu i nasjeckane masline, cherry rajčice, kapare, inćune i peršin.
- Dressing napravite tako da pomiješate pesto od bosiljka, maslinovo ulje, limunov sok, sol i papar.
- Dressing stavite na salatu tek neposredno prije posluživanja, a na kraju dodajte i rukolu, parmezan i pinjole.
Dobar tek!