gastro postao
Sve najdraže jesenske sastojke upakirajte u divnu, šarenu salatu.
Crni ili kukuruzni kruh odličan su odabir za ovu salatu. Tostirajte ga u pećnici pa pomiješajte s mekom pečenom bundevom, hrskavim lukom i slatkim narom. Koristite minimalnu količinu začina kako bi okusi namirnica maksimalno došli do izražaja. Salati možete dodati i šaku špinata ili kakvih orašastih plodova za dodatnu hrskavost. Jesenski okusi izvrsno će se spojiti u ovoj divnoj salati.
Potrebno vam je:
- 500 g sjeckane bundeve
- 4 kriške kruha
- ½ šalice nara
- 1 manji luk
- 3 šake rukole
- 3 žlice balzamičnog octa
Priprema:
- Bundevu očistite i nasjeckajte na komadiće.
- Pećenicu zagrijte na 200 stupnjeva.
- Kruh također nasjeckajte na kockice.
- Stavite ih u posebne tepsije, poprskajte maslinovim uljem, soli i paprom pa pecite u pećnici.
- Kruh neka se peče oko 10 minuta, a bundeva neka ostane u pećnici 20 minuta do pola sata, dok ne omekša.
- U veću zdjelu ubacite kockice kruha i bundeve, nasjeckajte luk i dodajte ostatak sastojaka.
- Pomiješajte.
Dobar tek!