gastro postao
Hrskavi sastojci i slatkasti tonovi oduševit će vas. Uz čašu milijeka i dobar džem zbilja nema boljeg kruha od ovog.
Bogat i ukusan, a još i zdrav. Ovaj kruh ima sve. Dovoljna vam je tek kriška uz dobar džem i spremni ste započeti dan. Koristite jako zrele banane, a suhe smokve nasjeckajte. Pažljivo dozirajte sastojke kako kruh ne bi bio presuh i raspadao se pri rezanju.
Ovaj kruh je idealan uz slatke dodatke poput domaćih džemova ili kikiriki maslaca, a odlično se slaže i s kakvim dobrim sirom poput kozjeg ili svježeg kravljeg.
Potrebno vam je:
- 1 šalica integralnog brašna
- 1 šalica zobenih pahuljica
- 2 žličice praška za pecivo
- 2 žlice bučinih golica
- 3 žlice lanenih sjemenki
- 1 šaka badema
- 8 suhih smokava
- 2 banane
- 1 šalica mlijeka
- 1 žličica limunovog soka
- 2 jaja
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 žlice meda
- 1 žličica cimeta
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Pomiješajte brašno, zobene pahuljice, prašak za pecivo, lanene i bučine sjemenke, bademe, sjeckane smokve.
- U drugoj posudi pretvorite banane u pire, pa im dodajte mlijeko, limunov sok, jaja i ulje.
- Pomiješajte pa dodajte u suhe sastojke.
- Na kraju umiješajte med i cimet i povežite sve sastojke zajedno.
- Ulijte smjesu u kalup i pecite oko 45 minuta.
- Ostavite kruh u kalupu još 10 minuta nakon što ste ga izvadili iz pećnice, lagano ga ohladite i poslužite.
Dobar tek!