Izaberite velike gljive poput bukovača ili većih šampinjona, nasjeckajte ih na trakice pa ih umočite u smjesu za pohanje. Dobit ćete prženo savršenstvo koje je mekano iznutra, ali neodoljivo hrskavo izvana. Da biste ih učinili još boljima, dajte im svoj potpis uz začinsko bilje koje volite. Zahrskajte gljivama uz dobar hamburger, vege burger ili neko sočno pripremljeno meso. Odlično se slažu i s umacima svih boja i vrsta. Za zdraviju varijantu, umjesto u vrućem ulju, možete ih ubaciti i u pećnicu na 200 stupnjeva, oko 20 minuta.
Potrebno vam je:
- 2 šalice krušnih mrvica
- 3 žlice parmezana
- 1 žlica peršina
- 1 šalica brašna
- 2 jaja
- Sol, papar
Priprema:
- Pomiješajte krušne mrvice s parmezanom i peršinom.
- U drugu posudu stavite brašno, a u treću razbijte dva jaja pa ih začinite soli i paprom.
- Gljive nasjeckajte na trakice, umočite ih u brašno, pa jaje, pa krušne mrvice.
- Pecite u dubokom ulju dok ne dobiju boju.
Dobar tek!