gastro postao
Ukusna juha koja će oduševiti vaše nepce
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 321
Potrebno vam je
- 8 šalica pileći temeljac
- 0.50 šalica riža, divlja
- 0.25 šalica basmati riža
- 2 žlica maslac, slani
- 1 šalica luk ,crveni
- 1 prstohvat sol
- 2 kom celer stabljika
- 2 kom mrkva, crvena
- 450 g šampinjoni (uzgojeni)
- 4 režanj češnjak
- 300 g krem sir
- 0.50 šalica list bosiljka
- 2 žličica svježi timijan
- 0.25 šalica limunov sok
- 0.50 žličica papar
Priprema
- Pomiješajte obje vrste riže sa 3 šalice pilećeg temeljca u srednjem loncu. Zagrijavajte poklopljeno do vrenja, a zatim kuhajte 30 min.
- U velikom loncu otopite maslac, dodajte luk, posolite i pirjajte 2-3 min.
- Zatim dodajte celer i mrkvu pa nastavite pirjati 3-4 min, ili dok povrće omekša.
- Dodajte šampinjone i nastavite kuhati 2-3 min, a zatim dodajte i češnjak te kuhajte još 30 sekundi.
- Dodajte rižu s ostatkom temeljca od kuhanja, dodajte preostalih 5 šalica temeljca pa zagrijte do vrenja. Smanjite jačinu vatre i kuhajte dok pripremate krem sir.
- Krem sir izmiksajte štapnim mikserom zajedno sa bosiljkom i timijanom. Postepeno dodajte 2 šalice tekućine iz juhe i izmiksajte do jednolićne glatke smjese.
- Dodajte smjesu sa krem sirom u juhu i ponovno zagrijte juhu.
- Maknite juhu sa vatre pa dodajte limunov sok i papar, te posolite ako je potrebno.