Recepti 29. lipnja 2016.

Uvijek prija: Aromatična juha od gljiva

juha-od-gljiva
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusna juha koja će oduševiti vaše nepce

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 321

Potrebno vam je

  • 8 šalica pileći temeljac
  • 0.50 šalica riža, divlja
  • 0.25 šalica basmati riža
  • 2 žlica maslac, slani
  • 1 šalica luk ,crveni
  • 1 prstohvat sol
  • 2 kom celer stabljika
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 450 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 4 režanj češnjak
  • 300 g krem sir
  • 0.50 šalica list bosiljka
  • 2 žličica svježi timijan
  • 0.25 šalica limunov sok
  • 0.50 žličica papar

Priprema

  1. Pomiješajte obje vrste riže sa 3 šalice pilećeg temeljca u srednjem loncu. Zagrijavajte poklopljeno do vrenja, a zatim kuhajte 30 min.
  2. U velikom loncu otopite maslac, dodajte luk, posolite i pirjajte 2-3 min.
  3. Zatim dodajte celer i mrkvu pa nastavite pirjati 3-4 min, ili dok povrće omekša.
  4. Dodajte šampinjone i nastavite kuhati 2-3 min, a zatim dodajte i češnjak te kuhajte još 30 sekundi.
  5. Dodajte rižu s ostatkom temeljca od kuhanja, dodajte preostalih 5 šalica temeljca pa zagrijte do vrenja. Smanjite jačinu vatre i kuhajte dok pripremate krem sir.
  6. Krem sir izmiksajte štapnim mikserom zajedno sa bosiljkom i timijanom. Postepeno dodajte 2 šalice tekućine iz juhe i izmiksajte do jednolićne glatke smjese.
  7. Dodajte smjesu sa krem sirom u juhu i ponovno zagrijte juhu.
  8. Maknite juhu sa vatre pa dodajte limunov sok i papar, te posolite ako je potrebno.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.