Za ovaj recept vam treba samo nekoliko sastojaka, a sigurni smo da ćete uživati i iznenaditi sami sebe umijećem pripreme savršene čokoladne slastice. Krenite tako da zagrijete pećnicu na 180 stupnjeva, a lim za pečenje u kojemu ćete pripremati browniese dobro namastite maslacem.
Na maslac pospite malo brašna i dobro protresite kako bi se brašno zalijepilo za maslac i ravnomjerno rasporedilo po posudi. Zatim u drugoj posudi otopite 120 grama maslaca, maknite s vatre i umiješajte 240 grama šećera, dodajte dva jaja i jednu žličicu ekstrakta vanilije. kada ste sve dobro zamiješali dodajte 180 grama kakaa, 120 grama brašna, po četvrtinu žličice soli i praška za pecivo. Smjesu prebacite u posudu za pečenje i pecite 25 do 35 minuta, pazite da se ne prepeku.
Dok se browniesi lagano peku, pripremite jednostavnu glazuru. Za glazuru vam je potrebno 45 grama maslaca i isto toliko kakaa te žlica meda. Za kraj dodajte žličicu vanilije i 240 grama šećera u prahu. Dobro izmiješajte i nanesite na gotove browniese dok su još topli. Dobar tek!