gastro postao
Kiselkasta i neodoljivo ukusna s piletina s tjesteninom i limunom gotova je u tren oka.
Piletina spremljena na ovakav način idealan je obrok nakon radnog dana. Jednostavna priprema i neodoljivi okusi limunaste piletine osvježit će vas i zasititi u ove vruće ljetne dane. Dodajte joj tjesteninu ili rižu i kompletan obrok je gotov.
Potrebno vam je:
- Maslinovo ulje
- Pileća prsa
- Limun
- Tjestenina
- Maslac
- Češnjak
- Luk
- Špinat
- Pamezan
- Sol, papar
Priprema:
- Na maslinovom ulju ispecite pileća prsa.
- Za to vrijeme skuhajte tjesteninu.
- Kada je piletina gotova, na istu tavu dodajte kockicu maslaca, sjeckani luk i češnjak.
- Pirjajte pa dodajte sok jednog limuna, limunovu koricu i komadiće limuna.
- Po želji možete dodati i malo čilija.
- Prelijte s malo vode u kojoj se kuhala tjestenina, ubacite na komadiće narezanu piletinu i špinat.
- Kuhajte još 2 minute pa dodajte tjesteninu i pomiješajte.
Cijeli postupak pogledajte u videu!
Dobar tek.