18. srpnja 2016.

Jednostavan trik za ribanje đumbira

maštovita-jela-s-đumbirom.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Otkrijte kako najjednostavnije naribati đumbir.

 Đumbir je odličan dodatak kolačima, slanim jelima, čaju ili osvježavajućim pićima ljeti. Uz mentu i koju bobicu borovnice postaje fina domaća aromatizirana voda koja će vas osvojiti uz tek malo truda. Volimo ga čak i kao slatkiš - kandiranog i hrskavog.

Najveći problem koji možete imati pri pripremi hrane i pića s dodatkom đumbira jest sjeckanje ili ribanje. Upravo zato donosimo vam najjednostavniji način na koji ćete iz đumbira izvući samo ono najbolje bez previše gnjavaže.

Potrebne su vam samo žlica i vilica. Žlicom ostružite koru, a zatim vilicom ostružite komadiće đumbira koje ćete kasnije koristiti. Takav đumbir možete spremiti u staklenku i koristiti po potrebi.

Cijeli postupak pogledajte u videu! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.