Recepti 22. lipnja 2016.

Piletina s indijskim oraščićima

Piletina s indijskim oraščićima
gastro postao gastro.24sata.hr
Obogatite okus piletine uz pomoć indijskih oraščića i soja sosa

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 168

Potrebno vam je

  • 3 filet pile (bijelo meso bez kosti)
  • riža, polirana (ili brašno )
  • 2.50 mala žlica gustin
  • 3 kom poriluk (cijeli)
  • 100 g indijski oraščić
  • 2 režanj češnjak
  • 0.50 mala žlica čili papričica
  • sol
  • papar
  • soja umak
  • đumbir u prahu
  • ulje sezamovo
  • 0.50 dl vino bijelo

Priprema

  1. Rižu skuhajte prema uputama na pakiranju.
  2. Poriluk narežite na kolutiće, češnjak na ploškice. Pileće filete narezane na kockice pomiješajte s gustinom.
  3. Na malo sezamova ulja u woku kratko popržite indijske oraščiće (pazite da vam ne zagore) i izvadite sa strane.
  4. Na istom ulju popržite komadiće piletine pa kad su gotovi izvadite ih i stavite zajedno s oraščićima.
  5. Dodajte malo ulja u wok (ako je potrebno) i popržite poriluk. Dodajte češnjak, sitno narezanu svježu čili papričicu, vino, 3-4 žlice soja sosa, žličicu đumbira u prahu, malo papra i pirjajte 10 minuta.
  6. Nakon 10 minuta u umak vratite piletinu i indijske oraščiće i sve promiješajte.

Obogatite okus piletine uz pomoć indijskih oraščića i soja sosa

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.