gastro postao
Obogatite okus piletine uz pomoć indijskih oraščića i soja sosa
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 168
Potrebno vam je
- 3 filet pile (bijelo meso bez kosti)
- riža, polirana (ili brašno )
- 2.50 mala žlica gustin
- 3 kom poriluk (cijeli)
- 100 g indijski oraščić
- 2 režanj češnjak
- 0.50 mala žlica čili papričica
- sol
- papar
- soja umak
- đumbir u prahu
- ulje sezamovo
- 0.50 dl vino bijelo
Priprema
- Rižu skuhajte prema uputama na pakiranju.
- Poriluk narežite na kolutiće, češnjak na ploškice. Pileće filete narezane na kockice pomiješajte s gustinom.
- Na malo sezamova ulja u woku kratko popržite indijske oraščiće (pazite da vam ne zagore) i izvadite sa strane.
- Na istom ulju popržite komadiće piletine pa kad su gotovi izvadite ih i stavite zajedno s oraščićima.
- Dodajte malo ulja u wok (ako je potrebno) i popržite poriluk. Dodajte češnjak, sitno narezanu svježu čili papričicu, vino, 3-4 žlice soja sosa, žličicu đumbira u prahu, malo papra i pirjajte 10 minuta.
- Nakon 10 minuta u umak vratite piletinu i indijske oraščiće i sve promiješajte.
Obogatite okus piletine uz pomoć indijskih oraščića i soja sosa