Svi smo mi barem jednom u životu prezačinili hranu koja je potencijalno bila jelo našeg života. Uz nekoliko jednostavnih trikova, vaša jela možete vratiti na pravi put i u potpunosti uživati u njima.
Kada vam sljedeći put pobjegne previše čilija ili papra pokušajte s kiselim namirnicama. Limun, ocat ili umak od rajčice izvrsno otklanjaju ljutinu.
Ako vam jelo to dopušta, odličan izbor je i povrće poput mrkve ili krumpira. Nasjeckajte ga na kockice i ubacite u jelo. Ono će upiti ljutinu, a šećer koji povrće sadržava umanjit će je. Na isti način možete dodati i samo šećer ili med.
Maslac od kikirikija ili pasta od sezama također će umanjiti jačinu jela, a možda vas ugodno iznenade i novi okusi koje nose.
Dodavanje temeljca ili mlijeka također pomaže. Osim mlijeka možete dodati i vrhnje ili neki blaži sir poput parmezana.