02. lipnja 2016.

Jednostavnim trikovima spasite prezačinjena jela

začini
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Previše čili papričice može upropastiti jelo, no ne očajavajte! Donosimo vam jednostavne trikove za spas vaših tanjura.

Svi smo mi barem jednom u životu prezačinili hranu koja je potencijalno bila jelo našeg života. Uz nekoliko jednostavnih trikova, vaša jela možete vratiti na pravi put i u potpunosti uživati u njima.

Kada vam sljedeći put pobjegne previše čilija ili papra pokušajte s kiselim namirnicama. Limun, ocat ili umak od rajčice izvrsno otklanjaju ljutinu.

Knjiga koja otkriva drugu stranu začina | Author: Promo foto: Promo

Ako vam jelo to dopušta, odličan izbor je i povrće poput mrkve ili krumpira. Nasjeckajte ga na kockice i ubacite u jelo. Ono će upiti ljutinu, a šećer koji povrće sadržava umanjit će je. Na isti način možete dodati i samo šećer ili med.

Maslac od kikirikija ili pasta od sezama također će umanjiti jačinu jela, a možda vas ugodno iznenade i novi okusi koje nose.

Dodavanje temeljca ili mlijeka također pomaže. Osim mlijeka možete dodati i vrhnje ili neki blaži sir poput parmezana.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.