gastro postao
Iskoristite ostatke piletine u omiljenoj tjestenini s maslinama.
Ostatak pečene ili kuhane piletine kombinirajte u jednostavnom i ukusnom umaku od maslina, vina i limuna pa sve zajedno pomiješajte s tjesteninom i poslužite kao kompletan ručak. Možete pripremiti i svježu piletinu tako da je samo ispečete na naglo na tavi, a zatim umiješate u već pripremljen umak.
Potrebno vam je:
- 4 režnja češnjaka
- 1 žlica limunovog soka
- 1 žličica limunove korice
- 1 šalica temeljca
- 500 g tjestenine
- 10 maslina
- Peršin
- Parmezan
- Sol, papar
Priprema:
- U vreloj i posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu.
- Na tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte sjeckani češnjak.
- Dodajte bijelog vina i pustite da alkohol ispari.
- Dodajte limunov sok i temeljac pa pustite da zavrije.
- Posolite i zapaprite po vlastitom ukusu.
- Dodajte prepolovljene masline i prethodno skuhanu piletinu.
- Pomiješajte s kuhanim špagetama, pospite parmezanom i začinite peršinom.
Dobar tek!