gastro postao
Uvijek je dobro imati recept za tortu od mrkve koja se može oplemeniti cimetom, narančom, orasima ili čime poželite
Britanci naprosto obožavaju tortu od mrkve. Sočna je, zanimljive teksture i savršeno se slaže s krem sirom. Biskvit od mrkve možete prilagoditi pa prerezati i napraviti tortu s dva sloja. Koji god način odabrali, zapišite ovaj recept i zaljubite se u popularnu tortu od mrkve.
Sastojci:
- 450ml ulja
- 400g brašna
- 2 žličice soda bikarbone
- 550g šećera
- 5 jaja
- prstohvat soli
- žličica cimeta
- 525g mrkve
- 150g sjeckanih oraha
Za glazuru:
- 200g krem sira
- 150g šećera
- 100g maslaca
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Namastite kalup.
- Pomiješajte sve sastojke za tortu osim mrkve i oraha. Njih dodajte kad pomiješate preostale sastojke.
- Izlijte smjesu u kalup i pecite sat i 15 minuta.
- Za glazuru istucite krem sir, šećer i omekšali maslac dok ne postane meko. Premažite ohlađenu tortu glazurom i poslužite.