U novom broju magazina Skuhatćute inspirirajte se idejama za brzi ručak na bazi lisnatog tijesta i pripremite mesnu ili vegetarijansku pitu, tart ili ukusne rolice. Ako ste možda raspoloženi za udaljene kuhinje, podsjećamo vas na meksičke tortille - brz, ukusan i zasitan zalogaj za koje nadjev ovisi o onome što u tom trenutku imate u hladnjaku i koliko vam radi mašta. Nakon ručka toplo popodne rashladite lubenicom. No umjesto da je samo poslužite narezanu na kriške, saznajte što sve možete napraviti s ovom kraljicom osvježenja.
Žele od lubenice u "posudicama" od limete
Sastojci:
Lubenica
Vrećica vanilin šećera
10 limeta
Šalica vode
1 i 1/2 vrećica sredstva za želiranje (2:1)
Priprema:
1. Prepolovite limete i izvadite pulpu da ostanu prazne kore od limete.
2. Izmiksajte u blenderu narezanu lubenicu dok ne dobijete litru soka. Procijedite ga kroz sitno cjedilo pa dodajte šećer i želin. Dobro promiješajte i zagrijte. Vruću smjesu oprezno ulijte do vrha izdubljenih limeta. Stavite ih u hladnjak na najmanje dva sata dok se žele ne stisne.
3. Kad se dobro ohladilo, polako prerežite polovice limete i poslužite.
U specijalu donosimo 16 recepata za zavodljive deserte od voća i čokolade. Izbor voća je velik od bobica do smokava, a poslužite ih uobličene u torte, brownieje ili nezaobilazan sladoled. Donosimo vam i ideje za korištenje borovnica ovim zdravim bobicama obogatite ledene likere, napitke i kolače.
Ako vam sve to nije dovoljno, donosimo i priču o osvježavajućim jogurtkockama s limunom koje će oduševiti i najzahtjevnije desertoljupce. U novom broju magazina Skuhatćute saznajte sve što ste uvijek željeli znati o grčkom klasiku koji se udomaćio u cijelome svijetu. Riječ je, naravno, o musaki, a osim na uobičajen način otkrijte kako je sve možete pripremiti.
Ne zaboravite poslati omiljene recepte i fotografije jer najbolje nagrađujemo. Skuhatćute potražite na kioscima uz 24sata svake subote po cijeni od 1,99 kuna.