gastro postao
Pripremite ga u velikom ili mini izdanju i uživajte u divnom spoju okusa.
Keksi koje ste do sada stavljali u svoje torte od sira brzo će postati prošlost kada isprobate cheesecake s napolitankama. Prhka podloga povezana kremom iz napolitanka odlično će se složiti s limunastom kremom od sira. Birajte napolitanke od vanilije, a ako ih nemate pri ruci, poslužit će i one s nugatom ili čokoladom. Kratko pecite svoje mini tortice pa ih prelijte finim umakom od bobičastog voća i uživajte u slatko kiselom spoju okusa.
Sastojci:
- Napolitanke od vanilije
- 400 g krem sira
- 2 jaja
- 2 žlice limunovog soka
- 1 žlica limunove korice
- 2/3 šalice šećera
- 1 šalica bobičastog voća
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Smrvite napolitanke pa ih stavite u košarice koje ćete staviti u kalup za muffine ili utisnite u veći kalup za torte.
- Sir izmiksajte sa šećerom, jajima, limunovim sokom i limunovom koricom.
- Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Napunite svaku papirnatu košaricu sa jednom do dvije žlice kreme ili kremom prelijte podlogu u kalupu.
- Pecite oko 15 do 20 minuta.
- Za to vrijeme u posudi otopite šećer s malo vode i ubacite bobičasto voće.
- Kuhajte dok se ne stvori gusti umak.
- Kad je gotovo, ohladite, a prije posluživanje prelijte umakom od bobičastog voća.
Dobar tek!