gastro postao
Jednostavnom čokoladnom kolaču zbilja je teško odoljeti.
Dolaze vam iznenadni gosti ili vam se samo jede nešto čokoladno i brzo. Ovaj kolač idealan je upravo za takve prilike. Pripremite ga u manje od 10 minuta, ispecite i za taj čas uživajte u mekom čokoladnom savršenstvu koje se topi u ustima. Pustite da površina napukne, a kolač iznutra ostane vlažan. Pecite ga u kalupu za kruh, a kad se ohladi, narežite ga i upotpunite finim domaćim džemom.
Sastojci:
- 2 šalice brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 4 žlice kakaa u prahu
- 1 žličica cimeta
- 4 žlice otopljenog maslaca
- 1 šalica šećera
- 1 žlica espressa
- 1 jaje
- 1 ½ šalica mlijeka
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Premažite kalup maslacem.
- U jednoj posudi pomiješajte suhe sastojke, a u drugoj mokre.
- Povežite ih zajedno pa prebacite smjesu u kalup za pečenje.
- Pecite oko 50 minuta.
- Ohladite prije posluživanja.
Dobar tek!