03. listopada 2016.

O, kako to grije: Krem-juha od mladog kukuruza i krumpira

kuku.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Predlažemo vam jedno varivo koje će vam zagrijati dušu i tijelo!

Iako se nešto ovako fino može jesti tijekom cijele godine, zašto se ne počastiti krem juhom već danas? Dobar vam tek!

Krem-juha od mladoga kukuruza i krumpira

Sastojci:

  • 250 g kukuruza iz limenke (ili kuhanog zrnja kukuruza)
  • Glavica luka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 125 g suhe slanine
  • Korijen celera, mrkva
  • Stručak peršina
  • Žlica brašna
  • Šalica vrhnja
  • Sol, papar
  • 2 veća krumpira


Priprema:
1. Ogulite luk i nasjeckajte ga. Narežite slaninu na kockice, krumpir ogulite, operite i narežite na veće komade. Mrkvu ogulite, celer operite i prerežite po pola, a peršin operite.
2. Na maslinovu ulju prepržite luk dok ne postane staklast, a zatim dodajte kockice slanine. Zalijte litrom i pol hladne vode. Dodajte ocijeđeno zrnje kukuruza, mrkvu, celer, peršinovo lišće i krumpire. Kuhajte na laganoj vatri dok povrće i krumpir ne omekšaju. Prije kraja izvadite celer, mrkvu i peršin.
3. Dio kukuruza propasirajte s krumpirima i vratite u lonac s juhom u kojoj se kuhao. Umiješajte maslac umućen s brašnom, dodajte vrhnje i kuhajte još desetak minuta. Posolite i popaprite.


 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.