gastro postao
                                             
                                        
                                    Mascarpone je vjerojatno najpoznatiji kremasti sir, a obožavamo ga u neponovljivom tiramisu kolaču. Upustite se u domaću pripremu pa u svojim slasticama uživajte još više...
                                
                                
                                    
                                
                                Talijanska delicija čest je sastojak u mnogim slatkim ali i slanim jelima. Za domaći mascarpone potrebno vam je svega 10 minuta za pripremu i samo dva sastojka.
Za domaći mascarpone ne treba vam neka posebna stručnost niti alat. Sve što vam je potrebno je punomasno vrhnje, limunov sok, dvije posude i gusta gaza.
Neke od slastica u kojima će se mascarpone sir odlično složiti svakako je omiljeni tiramisu kolač ili pak različiti deserti u čaši.
 
Sastojci:
- 2 šalice punomasnog vrhnja
- 1 žlica soka od limuna
Priprema:
- U manjem loncu zagrijte vrhnje na temperaturu od 80 stupnjeva. Pazite da ne prokuha.
- Lagano kuhajte na toj temperaturi oko 3 minute i zatim dodajte 1 žlicu soka od limuna.
- Miješajte još 3 minute, maknite s vatre te ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi oko 30 minuta.
- Na cjediljku stavite gazu u tri sloja i izlijte ohlađeni mascarpone. Pustite da se cijedi u hladnjaku preko noći.
- Izvadite iz hladnjaka i domaći mascarpone je spreman za vaš omiljeni desert.
Dobar tek!
 
        
     
 
 
 
 
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
    