Kolumne 31. svibnja 2016.

Krema od mascarponea sa sezonskim voćem

unnamed.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Naša blogerica Tatjana zna recept za osvježavajuću slasticu za koju nije potrebno ni kuhanje ni pečenje.

Ova slastica idealno je osvježenje za vruće ljetne dane. Priprema je brza i jednostavna, nema ni kuhanja ni pečenja. Ja sam koristila višnje, borovnice i ribizl, ali jednako dobar izbor bile bi i maline, kupine, breskve i drugo svježe sezonsko voće.

Krema od mascarponea sa sezonskim voćem (za 4 čaše)

Sastojci:
Za kremu:
250 g mascarpone sira
150 ml vrhnja za šlag
1 žlica meda
1 žlica šećera u prahu
1 limun (sok i naribana korica)
1 žličica ekstrakta vanilije

Za podlogu:
50 g McVities keksa
1 žlica otopljenog maslaca
1 žlica šećera u prahu
malo cimeta
Višnje, ribiz, borovnice

Priprema:

  1. Voće oprati, višnjama ukloniti koštice.
  2. Mascarpone, šećer i vrhnje za šlag miješati mikserom par minuta, dok se sastojci ne sjedine i krema postane gusta. Dodati med, vaniliju, limunov sok i naribanu koricu pa još kratko miješati.
  3. Kremu staviti u slastičarsku vrećicu i ostaviti u hladnjaku 10 minuta.
  4. Za to vrijeme pripremiti podlogu od keksa – kekse zgnječiti/usitniti u mužaru, dodati šećer, otopljeni maslac i malo cimeta pa sve dobro promiješati.
  5. Smjesu od keksa rasporediti u čaše, po keksima staviti sloj voća zatim sloj kreme i tako dok ne iskoristite voće i kremu. 
  6. Prije posluživanja dobro ohladiti.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.