21. lipnja 2016.

Fantastičan čokoladni clafoutis s višnjama

clafoutis
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Najukusniji među najjednostavnijima, donosimo vam recept za pripremu čokoladnog clafoutisa s višnjama.

Brza priprema i izvrstan okus odlike su clafoutisa. Kada se u smjesu za biskvit doda tamna čokolada, ovaj kolač poprima sasvim novi izgled, ali i nezaboravljiv okus. U clafoutis možete ubaciti gotovo sve vrste voća, a s čokoladom odlično se slažu upravo slatko kisele višnje. U njemu je idealno uživati odmah po izlasku iz pećnice uz kuglicu dobrog sladoleda od vanilije.

Sastojci:

  • 600g višanja
  • 250 mL mlijeka
  • 100g oštrog brašna
  • 60g šećera
  • 50g tamne čokolade
  • 50g rastopljenog maslaca
  • 40g vanilin šećera
  • 2 jaja
  • 2 žumanjka
  • 3 žlice kakao praha

Priprema:

  1. Upalite pećnicu kako bi se zagrijala na 190°C.
  2. Očistite višnje od koštica i položite ih na dno kalupa za pečenje kojeg ste prethodno namastili maslacem.
  3. Jaja i žumanjke umutite sa šećerom i vanilin šećerom pa im umiješajte mješavinu brašna i kakao praha.
  4. Dodajte i mlijeko i rastopljeni maslac, a na kraju smjesi – koja će nalikovati na smjesu za palačinke, pridružite tamnu čokoladu narezanu na komadiće.
  5. Smjesu izlijte u kalup za pečenje preko višanja i pecite oko 30 minuta – dok se rubovi clafoutisa malo ne napuhnu.
  6. Poslužite toplo.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.