gastro postao
Najukusniji među najjednostavnijima, donosimo vam recept za pripremu čokoladnog clafoutisa s višnjama.
Brza priprema i izvrstan okus odlike su clafoutisa. Kada se u smjesu za biskvit doda tamna čokolada, ovaj kolač poprima sasvim novi izgled, ali i nezaboravljiv okus. U clafoutis možete ubaciti gotovo sve vrste voća, a s čokoladom odlično se slažu upravo slatko kisele višnje. U njemu je idealno uživati odmah po izlasku iz pećnice uz kuglicu dobrog sladoleda od vanilije.
Sastojci:
- 600g višanja
- 250 mL mlijeka
- 100g oštrog brašna
- 60g šećera
- 50g tamne čokolade
- 50g rastopljenog maslaca
- 40g vanilin šećera
- 2 jaja
- 2 žumanjka
- 3 žlice kakao praha
Priprema:
- Upalite pećnicu kako bi se zagrijala na 190°C.
- Očistite višnje od koštica i položite ih na dno kalupa za pečenje kojeg ste prethodno namastili maslacem.
- Jaja i žumanjke umutite sa šećerom i vanilin šećerom pa im umiješajte mješavinu brašna i kakao praha.
- Dodajte i mlijeko i rastopljeni maslac, a na kraju smjesi – koja će nalikovati na smjesu za palačinke, pridružite tamnu čokoladu narezanu na komadiće.
- Smjesu izlijte u kalup za pečenje preko višanja i pecite oko 30 minuta – dok se rubovi clafoutisa malo ne napuhnu.
- Poslužite toplo.
Dobar tek!