gastro postao
Špageti s pečenim tikvicama toliko su jednostavni za pripremu, a toliko ukusni i drugačiji od svake druge tjestenine s tikvicama.
Dok se tjestenina kuha, ispecite tikvice, napravite pire i brzinski pomiješajte sve zajedno uz šaku začina. Ova iznimno brza priprema rezultira neodoljivo ukusnom i sočnom tjesteninom. Jednostavni sastojci stvaraju fini umak, a maslac pomaže da se povežu. Odličan prijedlog za ručak nakon posla ili u žurbi.
Potrebno vam je:
- 1 režanj češnjaka
- 120 ml maslinovog ulja
- 5 malih tikvica
- 300 g špageta
- 80 g parmezana
- 1 žlica maslaca
- 1 šaka bosiljka
- Sol, papar
Priprema:
- Zavrijte vodu za tjesteninu.
- U velikoj tavi na srednjoj vatri zagrijte ulje i nasjeckani češnjak tako da ulje dobije aromu češnjaka.
- Kada se zagrije, maknite češnjak iz ulja.
- Ubacite tikvicu nasjeckanu na kolutiće.
- Protresite i okrenite povremeno, ali dopustite tikvicama da se isprže i postanu mekanije, ali ne smeđe.
- Skuhajte tjesteninu.
- Kada su tikvice gotove, ocijedite ih papirnatim ručnicima, začinite soli i paprom.
- Odvojite trećinu tikvica pa ih blednajte zajedno s oko 60 ml vode u kojoj se kuhala tjestenina.
- Ulijte taj pire u posudu, dodajte špagete, ostatak prženih tikvica, ribani sir i maslac.
- Promiješajte i ako su tjestenina suha, dodajte još vode u kojoj se kuhala.
- Na kraju pospite svježim bosiljkom i još jednom protresite.
Dobar tek!