15. srpnja 2016.

Neopisivo dobri špageti Nerano

tjestenina s tikvicama
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Špageti s pečenim tikvicama toliko su jednostavni za pripremu, a toliko ukusni i drugačiji od svake druge tjestenine s tikvicama.

Dok se tjestenina kuha, ispecite tikvice, napravite pire i brzinski pomiješajte sve zajedno uz šaku začina. Ova iznimno brza priprema rezultira neodoljivo ukusnom i sočnom tjesteninom. Jednostavni sastojci stvaraju fini umak, a maslac pomaže da se povežu. Odličan prijedlog za ručak nakon posla ili u žurbi.

Potrebno vam je:

  • 1 režanj češnjaka
  • 120 ml maslinovog ulja
  • 5 malih tikvica
  • 300 g špageta
  • 80 g parmezana
  • 1 žlica maslaca
  • 1 šaka bosiljka
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Zavrijte vodu za tjesteninu.
  2. U velikoj tavi na srednjoj vatri zagrijte ulje i nasjeckani češnjak tako da ulje dobije aromu češnjaka.
  3. Kada se zagrije, maknite češnjak iz ulja.
  4. Ubacite tikvicu nasjeckanu na kolutiće.
  5. Protresite i okrenite povremeno, ali dopustite tikvicama da se isprže i postanu mekanije, ali ne smeđe.
  6. Skuhajte tjesteninu.
  7. Kada su tikvice gotove, ocijedite ih papirnatim ručnicima, začinite soli i paprom.
  8. Odvojite trećinu tikvica pa ih blednajte zajedno s oko 60 ml vode u kojoj se kuhala tjestenina.
  9. Ulijte taj pire u posudu, dodajte špagete, ostatak prženih tikvica, ribani sir i maslac.
  10. Promiješajte i ako su tjestenina suha, dodajte još vode u kojoj se kuhala.
  11. Na kraju pospite svježim bosiljkom i još jednom protresite.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.