gastro postao
Salata idealna za one dane kada vam se ne kuha, ali vam se jede nešto ukusno.
Rezanci od tikvice idealna su zamjena za tjesteninu, sjajno se slažu s parmezanom, a limun im daje onaj završni dodir svježine. Uz pravi odabir svježih začina poput majčine dušice, origana i bosiljka, kompletan obrok u manje od 10 minuta je na stolu.
Potrebni sastojci:
- 1 tikvica
- 1 limun
- Maslinovo ulje
- Parmezan
- 1 žličica dijon senfa
- Sol, papar
- Svježi začini
Priprema:
- Tikvicu naribajte na tanke i duge rezance.
- Ubacite ih u zdjelu i začinite sa svježim začinima, majčinom dušicom i origanom.
- Dodajte sok i koricu pola limuna.
- U posebnoj posudici napravite dresing od maslinovog ulja i senfa i dodajte ga rezancima od tikvice.
- Začinite soli i paprom i na kraju po vrhu naribajte parmezan.
Dobar tek!