gastro postao
Bundevu zasluženo možemo smatrati kraljicom jeseni. Načina za njezinu pripremu ima bezbroj, a odlično se uklapa i u slana i u slatka jela.
Obožavamo je u rižotima, tjesteninama, kremastim juhama, keksima, kolačima i sličnim poslasticama, a ništa nam manje nije draga onako jednostavno zapečena u pećnici. No znate li da se od bundeve mogu pripremiti i smrznute poslastice, poput sladoleda? Donosimo vam recept za pripremu domaćeg sladoleda od bundeve.
Za pripremu ove jesenske slastice potrebno je:
- 750 ml vrhnja za šlag
- 250 ml pirea od bundeve
- 1 žlica meda
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 žličica cimeta u prahu
- ½ žličice mljevenog klinčića
- ½ žličice mljevenog muškatnog oraščića
Priprema:
- Vrhnje za šlag ulijte u veću posudu za miješanje i mikserom ga miksajte oko 5 minuta kako bi dobili šlag.
- Dodajte pire od bundeve, med, ekstrakt vanilije, cimet, klinčić i muškatni oraščić te sve zajedno izmiješajte u glatku smjesu.
- Dobivenu smjesu izlijte u kalup kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje te stavite u zamrzivač minimalno 8 sati ili preko noći.
- Prije serviranja, sladoled kratko ostavite na sobnoj temperaturi kako bi malo omekšao.
- Sladoled od bundeve možete posipati bučinim košticama i dodati nekoliko kapi bučinog ulja.
Dobar tek!