08. studenoga 2016.

Nešto potpuno drugačije: Pripremite domaći sladoled od bundeve

sladoled od bundeve
foto: Gastro.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Bundevu zasluženo možemo smatrati kraljicom jeseni. Načina za njezinu pripremu ima bezbroj, a odlično se uklapa i u slana i u slatka jela.

Obožavamo je u rižotima, tjesteninama, kremastim juhama, keksima, kolačima i sličnim poslasticama, a ništa nam manje nije draga onako jednostavno zapečena u pećnici. No znate li da se od bundeve mogu pripremiti i smrznute poslastice, poput sladoleda? Donosimo vam recept za pripremu domaćeg sladoleda od bundeve.

Za pripremu ove jesenske slastice potrebno je:

  • 750 ml vrhnja za šlag
  • 250 ml pirea od bundeve
  • 1 žlica meda
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žličica cimeta u prahu
  •  ½ žličice mljevenog klinčića
  • ½ žličice mljevenog muškatnog oraščića

Priprema:

  1. Vrhnje za šlag ulijte u veću posudu za miješanje i mikserom ga miksajte oko 5 minuta kako bi dobili šlag.
  2. Dodajte pire od bundeve, med, ekstrakt vanilije, cimet, klinčić i muškatni oraščić te sve zajedno izmiješajte u glatku smjesu.
  3. Dobivenu smjesu izlijte u kalup kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje te stavite u zamrzivač minimalno 8 sati ili preko noći.
  4. Prije serviranja, sladoled kratko ostavite na sobnoj temperaturi kako bi malo omekšao.
  5. Sladoled od bundeve možete posipati bučinim košticama i dodati nekoliko kapi bučinog ulja. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.