19. listopada 2016.

Nešto sasvim novo: Pržena riža s jajima i povrćem

pržena riža
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte nešto novo pa za današnji ručak kombinirajte rižu s jajima.

Skuhajte rižu, ispecite jaje pa sve dobro pomiješajte s omiljenim povrćem. Koristite smrznuti grašak i već prethodno nasjeckanu mrkvu. Začinite soja sosom i đumbirom, a ostatak začina prilagodite vlastitom ukusu. Budite pažljivi sa soli jer je soja sos već sam po sebi dovoljno slan, a kada ste gotovi s kuhanjem, isprobajte zašto je pržena riža s jajima toliko obožavana diljem svijeta.

Potrebno vam je:

  • 2 jaja
  • 2 šalice skuhane riže
  • 1 šalica kukuruza
  • 1 šalica sjeckane mrkve
  • 1 šalica graška
  • 4 mlada luka
  • 3 žlice soja sosa
  • 1 žličica đumbira
  • 3 režnja češnjaka

Priprema:

  1. Na vruću tavu stavite maslac ili ulje.
  2. Ubacite jaja pa ga štapićima skroz ustinite na mrvice.
  3. Kada su gotovo pečena, prebacite ih na tanjur.
  4. Pojačajte vatru i dodajte kuhanu rižu.
  5. Pomiješajte je i pecite dok riža ne postane lijepo tostirana i počinje poprimati smeđu boju.
  6. Dodajte soja sos i dobro promiješajte.
  7. Ubacite grašak, mrkvu i kukuruz i kukuruz, a na kraju dodajte mladi luk nasjeckan na kolutiće.
  8. Pomiješajte i pustite da se povrće skuha, a onda sve dobro pomiješajte s prethodno pečenim jajima.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.