08. kolovoza 2016.

Ostatke riže pretvorite u slasne okruglice s tunom

okruglice
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Umjesto klasičnog rižota od tune napravite fine, hrskave okruglice.

Zaigrajte se i pripremite nešto drugačiji ručak. Okruglice s tunom uvaljane u krušne mrvice i ispečene u pećnici jednostavno su jelo koje može biti gotovo za manje od pola sata. Kada vam ostane riže od prethodnog dana ili ste je skuhali previše za ručak, ove kuglice mogu postati idealan način na koji ćete je potrošiti za večeru. Pripremite ih za ručak s nogu, uz pržene krumpiriće i kakav dobar umak pa neka postanu naukusniji fast food u kojem ste ikad uživali.

Potrebno vam je:

  • 1 ½ šalica skuhane riže
  • 1 konzerva tune
  • ½ šalice ribanog sira
  • 2 jaja
  • 1 žlica vlasca
  • 1 žlica kiselih krastavaca
  • 1 žličica limunovog soka
  • 1 šalica krušnih mrvica
  • Crvena paprika, sol, papar, chilli

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. U zdjeli pomiješajte rižu, tunu, sir, jaja, vlasac, sjekane kisele krastavce i začine.
  3. Oblikujte kuglice pa ih uvaljajte u krušne mrvice.
  4. Pecite oko 20 minuta dok ne dobiju zlatnu boju. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.