Začini u mlinac za kavu
Mučite li se s usitnjavanjem začina i sjemenki? Mislite da ćete to obaviti u mužaru, ali samo vam leti na sve strane. Iskoristite mlinac za kavu koji je završio u zapećku u mnogim obiteljima. Ne meljite ih previše, jer se arome brzo gube, a jednom samljevene spremite u male kutijice. Dobro se zatvore i lako se dozira.
Led protiv masnoće
Želite li maknuti s površine juhe ili variva suvišnu masnoću, ne morate više stajati dugo nad loncem i hvatati je žlicom s kojom vrlo malo uhvatimo. Najbolje je ubaciti kockicu, dvije leda koje će skrutiti masoću i mnogo ćete je lakše ukloniti.
Trikovi za savršeno pečeno meso
Kako se meso pri pečenju ne bi skupilo, odnosno smanjilo, najprije ga naglo popržite, zatim pirjajte desetak minuta s malo vode, pa stavite u pećnicu. Banane "na ledu" do pripreme frapea Ako imate prezrele banane, ogulite ih i zamrznite. Tako će vam biti pri ruci kada radite frape, smoothie ili ih možete odmrznuti kako biste napravili ukusne muffine s bananom.
Limun i limeta: iscijedi pa zamrzni
Ako su vam limun ili limeta koje čuvate u hladnjaku počeli poprimati smeđe mrljice ili se sušiti, iscijedite sok i zamrznite ga. Tako ćete ga imati pri ruci kad vam zatreba, a nećete morati bacati limun i limete koje niste iskoristili.