09. lipnja 2016.

Postanite majstor u kuhanju uz ove trikove

zacini
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pratite ove savjete i trikove i postanite majstor u vlastitoj kuhinji

Začini u mlinac za kavu

Mučite li se s usitnjavanjem začina i sjemenki? Mislite da ćete to obaviti u mužaru, ali samo vam leti na sve strane. Iskoristite mlinac za kavu koji je završio u zapećku u mnogim obiteljima. Ne meljite ih previše, jer se arome brzo gube, a jednom samljevene spremite u male kutijice. Dobro se zatvore i lako se dozira.

Led protiv masnoće

Želite li maknuti s površine juhe ili variva suvišnu masnoću, ne morate više stajati dugo nad loncem i hvatati je žlicom s kojom vrlo malo uhvatimo. Najbolje je ubaciti kockicu, dvije leda koje će skrutiti masoću i mnogo ćete je lakše ukloniti.

Banana | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Trikovi za savršeno pečeno meso

Kako se meso pri pečenju ne bi skupilo, odnosno smanjilo, najprije ga naglo popržite, zatim pirjajte desetak minuta s malo vode, pa stavite u pećnicu. Banane "na ledu" do pripreme frapea Ako imate prezrele banane, ogulite ih i zamrznite. Tako će vam biti pri ruci kada radite frape, smoothie ili ih možete odmrznuti kako biste napravili ukusne muffine s bananom.

Limun i limeta: iscijedi pa zamrzni

Ako su vam limun ili limeta koje čuvate u hladnjaku počeli poprimati smeđe mrljice ili se sušiti, iscijedite sok i zamrznite ga. Tako ćete ga imati pri ruci kad vam zatreba, a nećete morati bacati limun i limete koje niste iskoristili.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.