- Hladno ulje pokvari cijelu salatu
Pripremate li domaći salatni preljev, pazite da svi sastojci budu sobne temperature. Hladni sastojci rashladit će ulje te ćete teško dobiti dobar preljev.
- Dulja priprema za mekše meso
Trebate li pripremiti meso koje je malo žilavije za gulaš ili varivo, pecite ga ili kuhajte dulje na nižoj temperaturi. Tako će bolje upiti sokove, što će ga učiniti mekšim i ukusnijim zalogajem.
- Banane "na ledu" do pripreme frapea
Ako imate prezrele banane, ogulite ih i zamrznite. Tako će vam biti pri ruci kada radite frape, smoothie ili ih možete odmrznuti kako biste napravili ukusne muffine s bananom.
- Limun i limeta: iscijedi pa zamrzni
Ako su vam limun ili limeta koje čuvate u hladnjaku počeli poprimati smeđe mrljice ili se sušiti, iscijedite sok i zamrznite ga. Tako ćete ga imati pri ruci kad vam zatreba, a nećete morati bacati limun i limete koje niste iskoristili.
- Šećer i voda čiste zagorjeli lonac
Ostatke zagorjelog jela najbolje ćete ukloniti ako u posudu stavite malo vode i šećera pa zakuhate na slaboj vatri. Poslije toga ulijte i hladne vode te kuhajte još nekoliko minuta. Isperite mlakom vodom i obrišite krpom.