gastro postao
Palačinke s kremom od mascarpone sira i karameliziranim kruškama u potpunosti će osvojiti vaše nepce.
Napravite klasičnu smjesu za palačinke, pecite ih na otopljenom maslacu, a zatim se bacite na pripremu kreme. Finom, kremastom mascarpone siru bit će dovoljno tek malo šećera kako bi ga pretvorili u desertnu kremu. Kruške karamelizirajte s maslacem i smeđim šećerom, dodajte im malo cimeta kako bi dobili bogatije okuse pa spojite sve komponente ovog divnog deserta.
Potrebno vam je:
- 1 šalica mlijeka
- 3 žlice vode
- 2 jaja
- 5 žlica otopljenog maslaca
- 1 šalica brašna
- 1 šalica mascarpone sira
- 4 žlice slatkog vrhnja
- 5 žlica šećera
- 2 kruške
- 3 žlice smeđeg šećera
- Ekstrakt vanilije
- Prstohvat cimeta
- Med
Priprema:
- Pomiješajte mlijeko, vodu, jaja, četiri žlice otopljenog maslaca i ekstrakt vanilije.
- Dodajte brašno i cimet pa dobro pomiješajte kako bi se svi sastojci povezali.
- Tavu premažite maslacem i pecite palačinke od dobivene smjese.
- Punjenje napravite tako da najprije pomiješate mascarpone sa šećerom.
- U većoj posudi otopite ostatak maslaca, dodajte mu nasjeckane kruške i pospite smeđim šećerom i malo cimeta.
- Kuhajte dok kruške ne omekšaju i ne dobiju zlatnu boju, oko 4 do 5 minute.
- Svaku palačinku najprije premažite mascarpone kremom pa dodajte kruške s umakom.
- Zamotajte i prelijte s malo meda.
Dobar tek!