24. rujna 2016.

Sočni muffini s kruškama i đumbirom

muffini od kruške
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Slatki i aromatični, ovi muffini prava su jesenska poslastica.

Cimet i đumbir dat će na dodatnim aromama, a slatke kruške u potpunosti preuzeti stvar kada je riječ o sočnosti. Lagane muffine od mješavine bijelog i integralnog brašna voljet će čak i oni koji kažu ne vole kolače. Bacite se na pripremu pa pričekajte koji tren da i vašu kuhinju obuzmu pravi jesenski mirisi i okusi.

Potrebno vam je:

  • 4 žlice smeđeg šećera
  • 2 žlice bijelog šećera
  • 50 g maslaca
  • 2 jaja
  • 1 šalica brašna
  • 1 šalica integralnog brašna
  • 2 žličice cimeta
  • 1 žličica đumbira
  • 100 ml mlijeka
  • 2 kruške

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i nauljite kalup za muffine.
  2. Miksajte zajedno smeđi i bijeli šećer i maslac pa im dodajte jedno po jedno jaje.
  3. Miksajte dok ne dobijete kremu.
  4. U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i začine.
  5. Dok miksate dodajte suhe začine mokrima postepeno dodavajući mlijeko. Smjesa treba biti gusta.
  6. Na kraju dodajte nasjeckane kruške i laganim pokretima umiješajte.
  7. Podijelite muffine po kalupu i pecite oko 20 minuta do pola sata.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.