gastro postao
Slatki i aromatični, ovi muffini prava su jesenska poslastica.
Cimet i đumbir dat će na dodatnim aromama, a slatke kruške u potpunosti preuzeti stvar kada je riječ o sočnosti. Lagane muffine od mješavine bijelog i integralnog brašna voljet će čak i oni koji kažu ne vole kolače. Bacite se na pripremu pa pričekajte koji tren da i vašu kuhinju obuzmu pravi jesenski mirisi i okusi.
Potrebno vam je:
- 4 žlice smeđeg šećera
- 2 žlice bijelog šećera
- 50 g maslaca
- 2 jaja
- 1 šalica brašna
- 1 šalica integralnog brašna
- 2 žličice cimeta
- 1 žličica đumbira
- 100 ml mlijeka
- 2 kruške
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i nauljite kalup za muffine.
- Miksajte zajedno smeđi i bijeli šećer i maslac pa im dodajte jedno po jedno jaje.
- Miksajte dok ne dobijete kremu.
- U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i začine.
- Dok miksate dodajte suhe začine mokrima postepeno dodavajući mlijeko. Smjesa treba biti gusta.
- Na kraju dodajte nasjeckane kruške i laganim pokretima umiješajte.
- Podijelite muffine po kalupu i pecite oko 20 minuta do pola sata.
Dobar tek!