19. veljače 2016.

Pet svjetskih sendvič klasika koje morate probati

Sendvič
gastro postao gastro.24sata.hr

Portal Thrillist.com sastavio je detaljnu listu najfinijih sendviča svijeta, a mi vam donosimo naših pet favorita.

Kebab, Turska

Kebab | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Meso, meso i meso kuhano i sjeckano na omiljenom vrtuljku. Meso ubacite u kruh s dodacima po želji i uživate do mile volje.

Zanimljivost: Kebab je prvi izmislio turski emigrant u Berlinu 1971. godine.

Banh mi, Vijetnam

Banh mi | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Banh u doslovnom prijevodu znači kruh na vijetnamskom jeziku. Punjenje se sastoji od majoneze, luka, češnjaka, ribljeg umaka, krastavca, ukiseljene mrkve uz svinjetinu s roštilja, prženi tofu, svinjski trbuh ili šunku. Preko svega nabace neku paštetu i Banh mi je spreman za uživanje.

Arepa, Venezuela

Arepa | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Odnosi se na hrskavo i meko tijesto od kukuruznog brašna. U sendviče možete staviti što poželite, a uglavnom idu svinjetina ili govedina, sir i avokado. Thrillist predlaže da na Arepu gledate kao poboljšanu verziju Tacosa.

Medianoche, Kuba

Medianoche | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

U doslovnom prijevodu znači "ponoć" i izvorno se baš u to vrijeme služila u Havani po klubovima. Zanimljivo, ovaj sendvič pripremao se radnicima u tvornicama duhana i šećera. Sastoji se od jaja, sira, pečene svinjetine, šunke, krastavaca i senfa.

Francesinha, Portugal

Francesinha | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Nešto kao sjajna lazanja koja pluta u ulju, napravljena od kruha, šunke, kobasice i odrezaka - prekrivena rastopljenim sirom i umakom od piva

Ostale sendviče prema Thrillistovom izboru pogledajte ovdje.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.