26. listopada 2016.

Gljive, zabava i humanitarna akcija na manifestaciji „Dani gljiva“ u Brtonigli

Gljive
foto: facebook
gastro postao gastro.24sata.hr
Stigla je jesen, a s njom i sezona gljiva. Ujedno, stiglo je i vrijeme za tradicionalnu manifestaciju Dani gljiva koja se i ove godine održava u Brtonigli i to u periodu od 29. do 30. listopada.

U tom periodu Brtonigla će biti centralno mjesto okupljanja ljubitelja gljiva, gljivarskih i ostalih proizvoda, a velik dio programa posvećen je zabavi za sve uzraste, a cijela manifestacija ima i humanitarnu notu. Sam početak manifestacije predviđen je u subotu 29.10.2016. u 10 sati uz otvorenje izložbe gljiva u velikom šatoru na glavnome trgu u Brtonigli, dok pola sata kasnije započinje prijam ekipa gljivarskih društva (iz Hrvatske, Slovenije i Italije), te u 11:00 sati kreće trosatno natjecanje u branju gljiva na području sjeverozapadne Istre.

Gljive | Author: facebook foto: facebook

Odlična zabava i animacija predviđena je uz kulturni program „KD Šavrini in Anka Šavrinke Gračišće“ na kojemu će kostimirani glumci uz glumu, glazbu i ples uprizoriti život Šavrinki u poslijeratnom razdoblju. I dok će posjetitelji uživati u odličnom igrokazu, paraleleno će se odvijati prodaja i konzumacija jela iz kotlića čiji će se cjelokupni prihod usmjeriti u humanitarne svrhe za potrebite s područja Brtonigle (prema odluci Socijalnog vijeća općine Brtonigle).

U 16 sati stručna komisija će obznaniti pobjednike u kategoriji Najveća i Najljepša gljiva, a istovremeno će najmlađi moći uživati u dječjoj radionici u organizaciji Dječjeg vrtića Kalimero iz Brtonigle.

Gljive | Author: facebook foto: facebook

Bogat subotnji program završava uz nastup legendarnoga brtoniškog benda Tri New Melody, koji kao i uvijek, je pripremio jedinstveni glazbeni i scenski nastup u kojemu će uživati svi posjetitelji.

Drugi dan manifestacije (30.10.2016.) započinje u 10 sati s razgledavanjem bogatog prodajno izložbenog prostora, te se nastavlja u 12:30 uz Međunarodno natjecanje u pripremi gljivarskih kotlića. Kraj natjecanja obilježiti će ocjenjivanje i proglašenje pobjednika.

Gljive | Author: facebook foto: facebook

Uslijedit će prodaja i konzumacija jela iz kotlića koja predstavlja nastavak humanitarne akcije započete u subotu. I dok će osjetila okusa i njuha uživati u gljivarskim specijalitetima, za dobru glazbu i pravi vizualni spektakl pobrinuti će se bujska udruga LIV uz Wild Country Dancerse koji će izvesti razne koreografije prećene velikim hitovima country muzike.

No, zabavi nije kraj, jer nakon rasplesanih country plesačica i plesača, na scenu će opet stupiti Trio New Melody koji će prisutne zabavljati do večernjih sati.

Za vrijeme trajanja cijele manifestacije posjetitelji će moći razgledati i kupiti razne rukotvorine i uživati i u ostalim jelima (kestenima, palačinkama, tjestenini...). Dođite u Brtoniglu!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.