22. travnja 2016.

Goveđe rolice punjene povrćem i šunkom

goveđe rolice punjene šunkom.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Pirjane, pečene ili pržene rolade i rolice od mesa te omiljenog nadjeva ne traže mukotrpno stajanje u kuhinji, što ih čini idealnom ljetnom večerom ili predjelom na feštama.

Omiljeno mesne rolade nadjenite šunkom, pršutom, sirom, gljivama, lukom, povrćem i drugim sastojcima prema želji, a kad je riječ o začinima, uz puretinu se slažu mažuran i kadulja, dok uz teletinu ide što manje začina.

Sastojci:

2 šalice nasjeckanog luka
2 kriške slanine
1/4 šalice nasjeckane mrkve
1/2 šalice nasjeckane šunke
1/4 šalice krušnih mrvica
320 g goveđeg odreska
1/4 šalice senfa
2-3 kisela krastavca
6 žlica maslaca
2 žlice slatke paprike u prahu
2 šalice goveđeg temeljca

pureca rolada alla Wellington2.jpg | Author:

Priprema:

  1. Pomiješajte šalicu luka, slaninu i mrkvu u tavi te pržite dok ne omekšaju, oko deset minuta. Dodajte šunku i krušne mrvice. Pustite da se ohladi nadjev.
  2. Istucite goveđi odrezak pa premažite senfom. U sredinu stavite smjesu sa šunkom i poravnajte. Poredajte krastavce preko mesa i zarolajte. Učvrstite čačkalicama ili konopcem.
  3. Otopite maslac u tavi i dodajte preostalu šalicu luka. Pržite osam minuta pa začinite paprikom i dodajte rolicu. Prelijte temeljcem i pustite da zakuha. Smanjite vatru i ostavite da se krčka oko 40 minuta.
  4. Izvadite meso, pojačajte vatru i ostavite da se umak zgusne. Poslužite uz meso.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.