gastro postao
Od krumpira možete napraviti i vrhunsku deliciju ako ga napunite željenim sastojcima
Krumpir nikada nije izgledao tako dobro koliko u današnjoj kombinaciji. Svježi sir, tikvice, rajčica, mladi luk i začini jednostavno mame i okusom i izgledom. Ovo kremasto zapečeno savršenstvo oduševit će sve ukućane.
Potrebno vam je:
- 6 većih krumpira
- maslinovo ulje
- mljeveni kim
- sol
- 150g svježeg sira
- 2dl kiselog vrhnja
- vlasac
- papar
- 2 češnja češnjaka
- luk, žlica maslaca
- manja tikvica
- 2 mini rajčice
- mladi luk i sir za posipanje
Priprema:
- Krumpir dobro operite, očistite ljusku kuhinjskom četkom i zarežite u križ. Premažite krumpir maslinovim uljem, pospite kimom i začinskom solju.
- Omotajte svaki krumpir u aluminijsku foliju i posložite na lim. Zagrijte pećnicu na 220 °C i pecite krumpir oko 35 minuta, dok unutrašnjost krumpira ne bude mekana kad ga ubodete vilicom.
- Za to vrijeme pripremite nadjev. Ogulite i nasjeckajte tikvicu. Ocijedite i prepržite na otopljenom maslacu 5 minuta, pa dodajte protisnuti češnjak.
- Pirjajte kratko vrijme dok sva tekućina ne ispari. Maknnite s vatre i prohladite. Umiješajte svježi sir i vrhnje. Začinite solju, paprom i vlascem.
- Izmiješajte i nadjev umetnite u sredinu pečenog krumpira. Umetnite u svaku plošku rajčice.
- Pospite sirom i mladim lukom
Dobar tek!