gastro postao
                                            
                                        
                                    Od krumpira možete napraviti i vrhunsku deliciju ako ga napunite željenim sastojcima
                                
                                
                                    
                                
                                Krumpir nikada nije izgledao tako dobro koliko u današnjoj kombinaciji. Svježi sir, tikvice, rajčica, mladi luk i začini jednostavno mame i okusom i izgledom. Ovo kremasto zapečeno savršenstvo oduševit će sve ukućane.
Potrebno vam je:
- 6 većih krumpira
 - maslinovo ulje
 - mljeveni kim
 - sol
 - 150g svježeg sira
 - 2dl kiselog vrhnja
 - vlasac
 - papar
 - 2 češnja češnjaka
 - luk, žlica maslaca
 - manja tikvica
 - 2 mini rajčice
 - mladi luk i sir za posipanje
 
Priprema:
- Krumpir dobro operite, očistite ljusku kuhinjskom četkom i zarežite u križ. Premažite krumpir maslinovim uljem, pospite kimom i začinskom solju.
 - Omotajte svaki krumpir u aluminijsku foliju i posložite na lim. Zagrijte pećnicu na 220 °C i pecite krumpir oko 35 minuta, dok unutrašnjost krumpira ne bude mekana kad ga ubodete vilicom.
 - Za to vrijeme pripremite nadjev. Ogulite i nasjeckajte tikvicu. Ocijedite i prepržite na otopljenom maslacu 5 minuta, pa dodajte protisnuti češnjak.
 - Pirjajte kratko vrijme dok sva tekućina ne ispari. Maknnite s vatre i prohladite. Umiješajte svježi sir i vrhnje. Začinite solju, paprom i vlascem.
 - Izmiješajte i nadjev umetnite u sredinu pečenog krumpira. Umetnite u svaku plošku rajčice.
 - Pospite sirom i mladim lukom
 
Dobar tek!