gastro postao
Na nedavnom predstavljanju Franck jubilarne kave, svoje umijeće spravljanja kolača pokazala je aktualna pobjednica MasterChefa Iva Pehar. Evo jednog njenog recepta za slasne linzere!
Iako u njima nema kave, ovi se kolačići s njom sljubljuju upravo idealno! Uostalom, što očekivati od pobjednice MasterChefa.
Linzeri (vrijeme pripreme: 45 min)
Sastojci:
- 12 žlica maslaca
- 3 žlice šećera
- korica limuna
- korica naranče
- 1 jaje
- 1 žutanjak
- 1/3 šalice glatkog brašna
- 1/4 šalice mljevenih lješnjaka
- 1/3 šalice mljevenih badema
- 1 žličica cimeta
- 1/4 žličice mljevenih klinčića
- 1/2 žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 1 šalica džema od malina
Postupak:
- Pjenasto izmješati maslac i šećer, zatim dodati 1 jaje i 1 bjelanjak.
- U smjesu dodati brašno, lješnjake, bademe, cimet, klinčiće, prašak za pecivo i sol te miksati sve dok se svi sastojci ne povežu u jednoličnu smjesu.
- Podijeliti na dva dijela, od kojih je jedan malo veći.
- U plastičnu foliju zamotati veći dio smjese i staviti u hladnjak 30 min. Manji dio staviti u slastičarsku vrećicu i ostaviti na sobnoj temperaturi.
- Ohlađenu smjesu rasporediti na dno i po rubovima okruglog rebrastog kalupa za pite te staviti u hladnjak na 20 minuta.
- Ravnomjerno rasporediti džem od malina.
- Na kraju preostalom smjesom iz slastičarske vrećice iscrtati trake debljine 2 centimetra.
- Peći na 170 C, 40-45 minuta.
- Poslužiti uz Franck Jubilarnu kavu.
Dobar tek! Pogledajte u videu kako je dobro bilo na promociji Jubilarne u prekrasnoj Kuhaoni!