gastro postao
Ako ste jedna od onih osoba koja voli pržene krumpiriće no odbija ih jesti iz principa, nudimo vam savršeno ukusnu i prihvatljivu zamjenu – hrskave štapiće tikvica pečenih u pećnici.
Tikvice, ma tko može odoljeti tom ljetnom, i nikako ne samo ljetnom specijalitetu?
Iako je ljetu skoro pa kraj, barem u našem kontinentalnom dijelu, za jedan nov recept s tikvicama uvijek će se naći mjesta!
Sastojci za pržene tikvice:
- 2 tikvice
- 1 bjelanjak
- ¼ šalice mlijeka
- ½ šalice krušnih mrvica
- ½ šalice ribanog parmezana
Priprema:
- Pećnicu zagrijati na 225 stupnjeva.
- Tikvice narezati na štapiće širine oko 2 cm i duljine oko 7 cm.
- U jednoj posudi pomiješati bjelanjak s mlijekom, a u drugoj parmezan i krušne mrvice.
- Tikvice uranjati u smjesu s jajem, a zatim ju uvaljati u posudu s parmezanom i krušnim mrvicama.
- Tikvice slagati na lim za pečenje prethodno obložen papirom za pečenje i peći oko 30 minuta odnosno dok ne dobiju lijepu pečenu boju.
Dobar tek!