19. veljače 2016.

Il Camino - ljubav na talijanski začin

Il Camino
foto: Sara Dombre
gastro postao gastro.24sata.hr
Jedinstven spoj ponude i ambijenta ovo mjesto čini drugačijim te predstavlja pravo osvježenje zagrebačke gastro scene. Uvijek spremna za nove izazove, Josipa Pavičić Berardini ovoga puta upustila se u kulinarsku avanturu te tako ispunila svoj veliki san.

Svestrana Josipa, čiju pažnju već duže vrijeme zaokuplja gastronomija, otvorila je restoran 'Il camino', čiji će vas interijer osvojiti na prvu, a kuhinja zauvijek.

Uređenje prostora potpisuje Nedjeljko Mikac Cak, dizajner interijera mnogih kultnih, popularnih i neobičnih okupljališta, koji je u ovom slučaju uspješno spojio industrijski dizajn s talijanskom tradicijom. Na taj način, prostor u Novoj Galeriji, gdje je smješten ovaj novootvoreni restoran, odiše prostranim interijerom, toplinom i ugodnom svjetlošću, što je samo uvod u rapsodiju okusa koja očekuje posjetitelje.

Il Camino | Author: Sara Dombre foto: Sara Dombre

Recepti iz osobne kuharice Josipe Pavičić Berardini dodatno su nadopunjeni receptima prabake talijanke, a specijaliteti poput domaćeg kruha od maslina i luka, Ravioli di casa, Olive Ascolana, variva od sipe, graha, krumpira, slanutka i kozica, bifteka, rižota, salata, pasta, brudeta od hobotnice te raznih vrsta deserta, uz vrhunska hrvatska i talijanska vina, samo su dio onoga čime će šarmantni 'Il camino' zadovoljiti i najveće gurmane.

Il Camino | Author: Sara Dombre foto: Sara Dombre

Ipak, ponuda na koju je vlasnica posebno ponosna je 'Ružičasti slijed', menu od čije će se prodaje dio prihoda donirati udruzi Europa Donna, čija je Josipa ambasadorica, za kupnju aparata za intraoperativno zračenje žena oboljelih od raka dojke.

Jedinstven spoj ponude i ambijenta ovo mjesto čini drugačijim te predstavlja pravo osvježenje zagrebačke gastro scene. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.