15. rujna 2016.

Iskoristite smokve za mrvičasti tart s kozjim sirom

Tart sa smokvama i sirom
1/2
foto: Screenshot YouTube
gastro postao gastro.24sata.hr
Poznato je da se smokve ljube sa sirom, a u ovoj kombinaciji najbolje ćete to doživit

Kraljica mediteranske prehrane svakako je smokva koju još uvijek možete pronaći na tržnicama. Odlično paše sa sirom, u salatama i mesnim jelima, a s ovim tartom još više ćete se zaljubiti u smokve. Trebat će vam brašno, sol, šećer, maslinovo ulje i voda da dobijete mrvičastu smjesu koju ćete koristiti kao podlogu. Izmrvite kozji sir po podlozi, ubacite svježe smokve na vrh i posolite i pošećerite mrvicu. Pecite u pećnici na 220 stupnjeva oko 20 minuta. Recept može poslužiti i kao inspiracija za male kalupe ili jedan veliki, a okusi će vas ostaviti bez teksta.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.