gastro postao
Izvrsna kombinacija smokvi i kozjeg sira, spremna za samo 10 minuta
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 110
Potrebno vam je
- 8 kom smokve zelene, zrele
- 8 žlica svježi kozji sir
- peršin, list
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
- med, vrcani
- aceto balsamico
Priprema
- Smokve razrežite na četvrtine. Na svaku dodajte po žlicu svježeg kozjeg sira.
- Oko jednog decilitra aceta balsamica zagrijte u manjoj posudi, na laganoj vatri. Kuhajte dok se količina ne smanji na pola. Prema želji, u njega možete dodati i malo meda.
- Smokve i sir pokapajte s malo maslinova ulja, pospite svježe mljevenim paprom pa prelijte reduciranim acetom balsamicom.
Izvrsna kombinacija smokvi i kozjeg sira, spremna za samo 10 minuta