30. lipnja 2016.

Jako brza i jako limunasta piletina

limun piletina
foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Kiselkasta i neodoljivo ukusna s piletina s tjesteninom i limunom gotova je u tren oka.

Piletina spremljena na ovakav način idealan je obrok nakon radnog dana. Jednostavna priprema i neodoljivi okusi limunaste piletine osvježit će vas i zasititi u ove vruće ljetne dane. Dodajte joj tjesteninu ili rižu i kompletan obrok je gotov.

Potrebno vam je:

  • Maslinovo ulje
  • Pileća prsa
  • Limun
  • Tjestenina
  • Maslac
  • Češnjak
  • Luk
  • Špinat
  • Pamezan
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Na maslinovom ulju ispecite pileća prsa.
  2. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu.
  3. Kada je piletina gotova, na istu tavu dodajte kockicu maslaca, sjeckani luk i češnjak.
  4. Pirjajte pa dodajte sok jednog limuna, limunovu koricu i komadiće limuna.
  5. Po želji možete dodati i malo čilija.
  6. Prelijte s malo vode u kojoj se kuhala tjestenina, ubacite na komadiće narezanu piletinu i špinat.
  7. Kuhajte još 2 minute pa dodajte tjesteninu i pomiješajte.

Cijeli postupak pogledajte u videu!

Dobar tek. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.