gastro postao
Pita koja se neopisivo voli sa svojom kremom i malinama pa skupa čine savršen spoj.
Kombinirajte hrskavo tijesto s glatkom kremom i svježim malinama. Hrskavost ćete postići posipanjem šećera po kori tijesta, a glatku i slatku kremu klasičnom pripremom i dodavanjem malina. Neka sva vaša osjetila uživaju. Pripremite se na nešto drugačiju pitu koja zahtjeva više pažnje od klasične, ali rezultat koji daje je savršeno sladak desert koji će osvojiti sve koji ga okuse.
Potrebno vam je:
- 4 žlice šećera
- 2 ½ šalice brašna
- 150 g maslaca
- Hladna voda
- Maline
- 2 vanilin šećera
- 1 jaje
- 100 ml slatkog vrhnja
Priprema:
- Pomiješajte 2 žlice šećera s 2 šalice brašna.
- Dodajte maslac pa dobro izmiješajte dok se ne rastavi u komadiće.
- Zalijte s dvije žlice hladne vode.
- Kada se tijesto počinje formirati, gotovo je.
- Stavite tijesto između dvije folije pa ga razvaljajte u krug i pospremite u hladnjak na sat vremena.
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- U posudi izmiksajte maline, vanilin šećer i žlicu brašna.
- Tijesto prebacite u kalup, neka ima nešto veće rubove. Ostatak tijesta možete staviti na vrh pite.
- Premažite koru bjelanjkom i pospite šećerom, pa je napunite kremom od malina, vanilin šećera i brašna.
- Pecite oko 40 minuta, a za to vrijeme u posudi izmiksajte jaje i slatko vrhnje.
- Prelijte pitu tom smjesom pa je vratite u pećnicu na dodatnih 10 minuta.
- Pitu na kraju možete ukrasiti svježim malinama.
Dobar tek!