Razne poslastice nađu put do naših usta kada Gastro blogeri udruže snage. Tako je svoj put na pravo mjesto pronašla i ova jednostavna, savršena pita od sira i grejpa.
Anja Bajt, Tihana Topčić, Ingrid Periša i Đurđica Protić smislile su recept za našu radionicu "Slatke pite i pitice" i prezentirale su nam kreaciju čiji miris i okus još lutaju negdje u našim mislima. Isprobajte recept naših blogerica i uživajte u posebnom okusu koji ćete dobiti kada fino tijesto spojite sa sirom i grejpom. Dobar tek!
Pita od sira i grejpa
Sastojci:
- 200 g oštrog brašna
- 150 g pšeničnog integralnog brašna
- 150 g šećera
- 1 mahuna vanilije
- 2 žumanjka
- 150 g maslaca
- Korica 1 limuna
- 5 žlica mlijeka
Nadjev:
- 500g svježeg sira
- 4 bjelanjka
- 150 g šećera
- sok 1/2 grejpa
Postupak:
1. Od svih sastojaka umijesiti tijesto.
2. Zamotati ga u prozirnu foliju i staviti u hladnjak na 30 min.
3. Za to vrijeme umiješati nadjev od sira, snijega od bjelanjaka, šećera i soka od grejpa.
4. Tijesto podijeliti na dva dijela.
5. Jedan dio izvaljati te staviti u pleh, koji smo prethodno namastili i pobrašnili.
6. Na njega staviti nadjev.
7. Od drugog napraviti trakice i rasporediti ih u mrežu preko nadjeva.
8. Staviti u pećnicu na 180 stupnjeva cca 30 min.