Jetrica kao iznutrice sadrže visok udio minerala i vitamina, a dobar su izvor fosfora, vitamina B12 i vitamina A. Guščja jetrica svakako je gastronomski najcjenjenija od iznutrica, teleća se često koristi u kuhinji dok pileću brojni gledaju kao otpatke.Baš zbog toga Ana Grgić odlučila je napraviti parfe od pileće jetrice kako bi pokazala da može biti izuzetno fina i lijepo prezentirana na tanjuru.
Cijene 500 g pilećih jetrica u trgovinama se kreću od 15 do 20ak kuna od čega možete napraviti nekoliko brzinskih i ukusnih jela. Većina jetricu veže uz klasičnu pripremu s peršinom i lukom u soku koje sama jetrica pusti dok se peče. Jelo možete poslužiti uz kratko kuhano povrće i za svega tridesetak kuna dobijete brz, fin i jeftin ručak. "U hotelu služimo samo guščju jetricu budući da se radi o takvom tipu gostiju dok bih za kućna druženja svakako pripremila paštetu od pileće jetrice", otkrila nam je Ana Grgić uz brzi recept s jetricom koji za petnaestak minuta kod kuće možete pripremiti s dodatkom riže ili tjestenine.
Kod čišćenja jetrice potrebno ju je dobro isprati u vodi, posušiti i odvojiti srce od ostatka jetrice. Maknete sve masnoće, žilice i tamne komadiće, a kako bi znali da je jetrica svježa mora biti čvrsta. Jednostavno je popržite na luku, dodate maslaca, timijana i malo konjaka. Maslac rastopite u odvojenoj posudi i dodajte jetricama. Sve skupa izmješajte štapnim mikserom i stavite u hladnjak da se fino stisne. Cijeli recept za parfe od pilećih jetrica pročitajte ovdje.