Komorač je mediteransko povrće intenzivne arome koja podsjeća na anis. Karakteristične je hrskave teksture zbog čega je popularni sastojak ukusnih salata. Kuhani komorač je pak nešto mekši, a okusom slađi i blaži u odnosu na sirovu verziju. U kulinarstvu se najčešće upotrebljava korijen komorača, no ništa manje nisu ukusni lišće i stapke. Nadolazeći jesenski dani su idealna prilika za uživanje u ovom povrću. Donosimo vam nekoliko ideja kako ga možete iskoristiti.
Rižoto
Klasični rižoto s šafranom možete obogatiti na način da mu dodate pirjani komorač.
Punjenje
Propirjajte nasjeckani komorač s lukom i iskoristite ih u pripremi punjenja za meso ili, primjerice, za focacciu.
Pizza
Ako želite izvući ono najbolje od arome komorača, posipajte ga po pizzi i ubacite u pećnicu.
Umak od rajčice
Komorač se odlično slaže s rajčicom. Pripremite umak od rajčice i dodajte mu sjeckani komorač te ga poslužite uz tjesteninu.
Slastice
Mrkva nije jedino povrće koje daje odličan okus desertima. Iskoristite ga kako biste dali jednu ozbiljniju notu slasticama od orašastih plodova.