22. rujna 2016.

Kako napraviti savršene browniese baš svaki put?

Brownies
1/2
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovisno želite li sočnije ili rahlije pokazat ćemo vam kako napraviti omiljene čokoladne kolače po vašoj želji

Neki bi opisali savršen brownie kao mekani zbijeni čokoladni kolač dok bi drugi rađe da bude poput čokoladnog biskvita. Za mekši i vlažniji brownie trebat ćete više čokolade i maslaca, dok za "biskvitniji" brownie koristit ćete više brašna i malo praška za pecivo.

Za "vlažniju" verziju stavite 100g čokolade, za drugu oko 50 g čokolade. Količina šećera ostaje ista za obe verzije kolačića, a potrebna su vam i tri jaja s prstohvatom soli. 

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva i pecite od 35 do 40 minuta. Ako radite drugu verziju pecite na istoj temperaturi 30 minuta. U viedu pogledajte razliku između "fudgy" i "cakey" browniesa te odaberite svoj favorit.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.