12. svibnja 2015.

Karamel od jagoda i rabarbare

Karamela od jagode i rabarbare
Adriana Juriša
gastro postao gastro.24sata.hr
Adriana je odabrala svoj omiljeni desert za naš mjesec jagoda

Samo je jedna stvar na koju morate paziti kod ovog jednostavnog deserta: oprezno žlicom zagrabite sva tri fantastična sloja! Kombinacija hrskavih graham keksića, bogatog karamela i osvježavajućeg Crème Fraîche-a učiniti će svaki zalogaj nezaboravnim!

Sastojci:

  • ½ mjerice jagoda, izrezanih na četvrtine
  • 4 stabljike rabarbare, narezane dijagonalno na tanke ploškice
  • 230 g šećera
  • 1 žlica balzamičnog octa
  • 2 listića bosiljka
  • 100 g graham keksi
  • 4 žlice Crème Fraîche
  • 2 žlice soka limete
  • 4 listića svježe mente
  • 5-6 pistacija
Karamela od jagode i rabarbare | Author: Adriana Juriša Adriana Juriša

Priprema:

  1. Prvo pripremite karamel. Stavite šećer u posudu sa debljim dnom na srednje jaku vatru i pustite da se šećer rastopi. Kuhajte bez miješanja dok ne dobijete zlatno smeđi karamel (povremeno samo rotirajte posudu kako bi se šećer ravnomjerno karamelizirao).
  2. Maknite posudu s vatre i vrlo oprezno dodajte balzamični ocat i listiće bosiljka, lagano promiješajte. Zatim dodajte jagode i rabarbaru. Vratite na vatru i kuhajte još 5 minuta, lagano miješajući da se smjesa poveže.
  3. Maknite s vatre, izvadite listiće bosiljka i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.
  4. Dok se karamel hladi pomiješajte Crème Fraîche sa sokom limete, izmrvite graham krekere prstima i grubo usitnite pistacije.
  5. Dok je karamel još topao složite desert. Na dno čaše stavite graham krekere. Na krekere dodajte karamel s jagodama i rabarbarom. Na vrh stavite Crème Fraîche s limetom.
  6. Ukrasite listićima svježe mente i izmrvljenim pistacijama.

Adrianu možete pratiti i na njezinim blogovima Luke Food Walker i Wear Eat Love te Facebook stranici.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.