17. prosinca 2015.

Kolač-rogač: nova delicija iz tvornice Gastronomada

Kolač rogač
foto: Domagoj Jakopović Ribafish
gastro postao gastro.24sata.hr
Gastronomadi po običaju pokušavaju pobuditi kreativni duh spojen s ponudom papice u raznim svjetovnim situacijama.

Tako su nakon dubokih impresija izgledom grada prošli tjedan procunjali po ponudi i shvatili da bi trebalo malko još "zapapriti" kreativnu ponudu kobasa i fritula. Stoga su unajmili kućicu u Gajevoj i krenuli se igrati. 

Već smo opisali njihov Korndog i Porchettu, a danas je riječ o - kolaču od rogača. Iako je ovaj mahunolik plod prekrasnog drveta nama klincima na Korčuli u djetinjstvu služio uglavnom za gađanje turista, riječ je o sjajnoj namirnici koja je idealan sastojak brojnih kolača.

Kolač od rogača | Author: Promo foto: Promo

Kolač-rogač Gastronomada radi se, naravno, od rogača, ali i jabuke i grožđica, a preliven je sortnom belgijskom čokoladom sa plemenitim porijeklom.

Na kraju svega ide malo maka i domaćeg pekmeza od šljiva, pa je uz njihovo izvrsno kuhano vino – dobitna kombinacija. Naime, Gastronomadi su se u svojoj vanjskoj lokaciji, Šmekeraju (kućica broj 18, Gajeva ulica, preko puta ulaza u restoran hotela Dubrovnik), pošteno posvetili i kuhanju vina, pa vam od srca preporučamo njihov uradak na bazi vina iz Kutjeva. Mirisno omamljujuće čudo!

Ono što je možda najzanimljivije je kombinacija dvaju ukusa - kuhanog vina i kolača od rogača koje neodoljivo podsjećaju na Crvenkina Medena srca s početka osamdesetih. Čisti retro!

Ponudu svakodnevno nadopunjavaju raznim štrudlama; trenutno je na rasporedu ona od furenog maka u mlijeku uz dodatak domaćeg pekmeza od šljiva... No i tu spremaju nova iznenađenja u nadolazećim danima.

Dakle, advent, Šmekeraj, Gastronomadi, kolači i vino. Što vam više treba... 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.