Tako su nakon dubokih impresija izgledom grada prošli tjedan procunjali po ponudi i shvatili da bi trebalo malko još "zapapriti" kreativnu ponudu kobasa i fritula. Stoga su unajmili kućicu u Gajevoj i krenuli se igrati.
Već smo opisali njihov Korndog i Porchettu, a danas je riječ o - kolaču od rogača. Iako je ovaj mahunolik plod prekrasnog drveta nama klincima na Korčuli u djetinjstvu služio uglavnom za gađanje turista, riječ je o sjajnoj namirnici koja je idealan sastojak brojnih kolača.
Kolač-rogač Gastronomada radi se, naravno, od rogača, ali i jabuke i grožđica, a preliven je sortnom belgijskom čokoladom sa plemenitim porijeklom.
Na kraju svega ide malo maka i domaćeg pekmeza od šljiva, pa je uz njihovo izvrsno kuhano vino – dobitna kombinacija. Naime, Gastronomadi su se u svojoj vanjskoj lokaciji, Šmekeraju (kućica broj 18, Gajeva ulica, preko puta ulaza u restoran hotela Dubrovnik), pošteno posvetili i kuhanju vina, pa vam od srca preporučamo njihov uradak na bazi vina iz Kutjeva. Mirisno omamljujuće čudo!
Ono što je možda najzanimljivije je kombinacija dvaju ukusa - kuhanog vina i kolača od rogača koje neodoljivo podsjećaju na Crvenkina Medena srca s početka osamdesetih. Čisti retro!
Ponudu svakodnevno nadopunjavaju raznim štrudlama; trenutno je na rasporedu ona od furenog maka u mlijeku uz dodatak domaćeg pekmeza od šljiva... No i tu spremaju nova iznenađenja u nadolazećim danima.
Dakle, advent, Šmekeraj, Gastronomadi, kolači i vino. Što vam više treba...