Kolumne 24. studenoga 2015.

Banana muffini s lješnjacima i orasima

Muffini
foto: Tihana Topčić
gastro postao gastro.24sata.hr
Tihana je zasukala rukave i pripremila orašasto bananaste muffine

Lješnjaci, orasi, vanilija, banane... Već dulje vrijeme razmišljam da napravim nešto s orašastim plodovima, jer ih jednostavno obožavam! Zasukala sam rukave, potucala ih, i ubacila u ove jednostavne banana muffine...

Sastojci:

  • 2 šalice oštrog brašno
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1/2 žličice soli
  • 2 jaja
  • 1 i 1/3 šalice šećera
  • 2 zrele banane
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1/2 šalice ulja
  • 1/2 šalice usitnjenih lješnjaka i oraha 

Krema od vanilije:

  • 3 dcl mlijeka
  • 3 žlice šećera
  • 1 puding od vanilije
  • 200g maslaca
Muffini 2 | Author: Tihana Topčić foto: Tihana Topčić

Priprema:

  1. Pomiješajte sve suhe sastojke (brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol)
  2. U drugoj zdjeli jaja dobro razradimo sa šećerom, dodamo zgnječene banane, ekstrakt vanilije i ulje, sve dobro sjedinimo
  3. U mokru smjesu dodajemo u par navrata mješavinu suhih sastojaka Lagano umiješamo lješnjake i orahe
  4. Pečemo na 180 C cca 40 min
  5. Ostavimo da se ohlade

Krema:

  1. U lonac stavimo mlijeko, šećer i puding te kuhamo dok se ne zgusne
  2. Maslac izradimo mikserom dok ne postane pjenast
  3. Kad se krema ohladila, umiješamo maslac
  4. Premažemo preko muffina i po želji posipamo usitnjenim lješnjacima i orasima.

Tihanu možete pratiti i na njezinom blogu Tiha u Zemlji Slatkiša Facebook stranici.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.