gastro postao
Teško za povjerovati, radi se o bijeloj juhi od rajčice koja se može poslužiti kao topla i hladna juha.
Juha se vrlo lako priprema, a za konačni proizvod potrebno je ( za 4 osobe ):
- 1 kg svježih rajčica
- 1 l vrhnja za kuhanje
- 100 g maslaca
- svježi bosiljak
- sol
- bijeli papar
Priprema:
- Rajčice preradite u jucy extractoru ili ih možete ručno cijrditi, u tom slučaju vam treba veća količina i duže vrijeme pripreme.
- Sok od rajčice procijedite kroz gazu kako bi dobili čisti prozirni koncentrat. Stavite ga u lonac te dodajte vrhnje za kuhanje.
- Lagano miješajte dok ne prokuha, smanjite vatru, dodajte svježi bosiljak i začinite sa soli i paprom.
- Kad se juha reducira na 1/3 procijedite je i dodajte maslac, mješajte juhu dok se maslac ne rastopi.
Vaša juha je spremna za serviranje.
Juhu možete isprobati u restorana Dresorta u Šibeniku.
Dinu možete pratiti i na njegovom blogu Gastrokult i Facebookstranici.