Kolumne 10. kolovoza 2015.

Bijela juha od rajčice

bijela-juha
foto: Dino Bebić
gastro postao gastro.24sata.hr
Teško za povjerovati, radi se o bijeloj juhi od rajčice koja se može poslužiti kao topla i hladna juha.

Juha se vrlo lako priprema, a za konačni proizvod potrebno je ( za 4 osobe ):

  • 1 kg svježih rajčica
  • 1 l vrhnja za kuhanje
  • 100 g maslaca
  • svježi bosiljak
  • sol
  • bijeli papar

Priprema:

  1. Rajčice preradite u jucy extractoru ili ih možete ručno cijrditi, u tom slučaju vam treba veća količina i duže vrijeme pripreme.
  2. Sok od rajčice procijedite kroz gazu kako bi dobili čisti prozirni koncentrat. Stavite ga u lonac te dodajte vrhnje za kuhanje.
  3. Lagano miješajte dok ne prokuha, smanjite vatru, dodajte svježi bosiljak i začinite sa soli i paprom.
  4. Kad se juha reducira na 1/3 procijedite je i dodajte maslac, mješajte juhu dok se maslac ne rastopi.

Vaša juha je spremna za serviranje.

Juhu možete isprobati u restorana Dresorta u Šibeniku.

Dinu možete pratiti i na njegovom blogu Gastrokult i Facebookstranici.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.