Kolumne 01. srpnja 2018.

Brancin na gradele usred Zagreba - na ručku kod Forking Croatia

Zvonimir Ferina
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako ste ikada otvorili food blog Forking Croatia, tada zasigurno znate da nije riječ o običnom gastronomskom blogu, da se Kasandra i Zvonimir, inače vizažistica i fotograf, u potpunosti unose u svaki svoj post, a iza divnih fotografija i još boljih recepata nerijetko se kriju sjajne gastronomske priče. Napokon nam se ostvarila želja i pozvali su nas na ručak. I to ne bilo kakav ručak, pripremili su nam roštilj koji je, vrlo lako moguće, zamirisao čitav Zagreb.

Priprema posta za njih nije tek kuhanje hrane, fotografiranje i zatim uživanje u ohlađenim izložbenim primjercima. Starinska kuhinja, probrani tradicionalni recepti i kvalitetne namirnice svaki njihov kulinarski izlet u novi kraj Hrvatske pretvara u poseban ritual.

Kasandra je ona koja kuha dok joj Zvonimir uskače sa savjetima i obavlja tehnički dio posla. Zvonimir i fotografira. Zapravo, Zvonimir je jedan od najboljih domaćih modnih fotografa, a čini se, bolje nego što sam sebi želi priznati leži mu i food styling te food fotografija. Zajedno su genijalan duo koji nas je prošlog pruženog vikenda odlučio uključiti u pripremu još jednog divnog blog posta.

 

 | Author: Zvonimir Ferina Zvonimir Ferina

 | Author: Zvonimir Ferina Zvonimir Ferina

 

Cijelu su ideju pretvorili u opušteno druženje uz roštilj te pripremili sjajnog brancina na gradele i slasne mesne delicije. Mi smo se obećali pobrinuti za lagani, limetasti desert, a Forking duo je, osim hrane, pripremio i Hugo koktele od pjenušca, soka od bazge i limete. 

Gozba je mogla početi!

Najprije je Zvonimir na roštilj bacio ribu čije se pripreme Kasandra u početku užasavala, a na kraju zadovoljno gledala kako zajedno s ostatkom gostiju ližemo prste. Zatim su na red došle pljeskavice punjene sirom, ražnjići od piletine, tikvica i slanine, pa red najrazličitijih salata, vratina, otkošteni batak i zabatak... Ma, što god ti srce poželi.

 

 | Author: Zvonimir Ferina Zvonimir Ferina  | Author: Zvonimir Ferina Zvonimir Ferina

 

Iako je poprilično sumnjala u sebe, Kasandrin brancin ispao je sočan, aromatičan, a kožicu smo hrskali čak i kada je na stol stiglo mirisno meso. Upravo zato, užicali smo je da s nama podijeli recept za pripremu brancina na roštilju.

Kako je čitava stvar izgledala pogledajte na blogu Forking Croatia, a želite li uživati u još tradicionalnih delicija ovog maštovitog, slasnog dua, zapratite ih na Facebook stranici i Instagram profilu.

 

 | Author: Lidija Lončarić Lidija Lončarić

 

Potrebno vam je:

  • 2 brancina
  • Maslinovo ulje
  • Češnjak
  • Ružmarin
  • Peršin

Postupak pripreme:

  1. Ribu očistite, iznutra i izvana.
  2. Natrljajte je soli i paprom, a u unutrašnjost dodajte i listiće narezanog češnjaka i dva centimetra grančice svježeg ružmarina.  Pustite da odstoji kako bi pokupio okuse.
  3. Prije pečenja ribu dobro osušite. Premažite ribu trščanskim umakom koji ste pripremili od maslinovog ulja, češnjaka i peršina, pa je stavite na vruću rešetku. Preokrenite je samo jednom tijekom pečenja, a premazati je možete grančicom ružmarina u nekoliko navrata dok se peče.
  4. Poslužite brancina uz salatu i hasselback krumpir punjen sirom i slaninom ili jednostavni krumpir premazan trščanskim umakom. 

Za kraj, hvala Kasandri i Zvonimiru na finom, masnom i slasnom druženju. Ponovilo se!

 

 | Author: Zvonimir Ferina Zvonimir Ferina  | Author: Zvonimir Ferina Zvonimir Ferina  | Author: Zvonimir Ferina Zvonimir Ferina  | Author: Zvonimir Ferina Zvonimir Ferina  | Author: Zvonimir Ferina Zvonimir Ferina  | Author: Zvonimir Ferina Zvonimir Ferina  | Author: Zvonimir Ferina Zvonimir Ferina  | Author: Lidija Lončarić Lidija Lončarić

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Rodan 03:00 06. Srpanj 2018.

    Obratite se: druzaiherbalcure@gmail.com za bilo kakav zdravstveni problem, nikad nisam mislio da ću pisati ovu poruku, ali nakon 5 godina i gotovo izgubio svoj brak jer ne mogu imati dijete, Moj prijatelj preporučio dr Uzai da ja sam me uvjerio ... prikaži još! da ga kontaktiram, pripremio mi je korijen za travu, što me zatrudne, u roku od tri tjedna trudno sam (i naravno!) i rodila lijep zdravi dječak travnja, Dr. UZAI Herbal Remedy Je pouzdan lijek za sve vrste problema