Priprema posta za njih nije tek kuhanje hrane, fotografiranje i zatim uživanje u ohlađenim izložbenim primjercima. Starinska kuhinja, probrani tradicionalni recepti i kvalitetne namirnice svaki njihov kulinarski izlet u novi kraj Hrvatske pretvara u poseban ritual.
Kasandra je ona koja kuha dok joj Zvonimir uskače sa savjetima i obavlja tehnički dio posla. Zvonimir i fotografira. Zapravo, Zvonimir je jedan od najboljih domaćih modnih fotografa, a čini se, bolje nego što sam sebi želi priznati leži mu i food styling te food fotografija. Zajedno su genijalan duo koji nas je prošlog pruženog vikenda odlučio uključiti u pripremu još jednog divnog blog posta.
Cijelu su ideju pretvorili u opušteno druženje uz roštilj te pripremili sjajnog brancina na gradele i slasne mesne delicije. Mi smo se obećali pobrinuti za lagani, limetasti desert, a Forking duo je, osim hrane, pripremio i Hugo koktele od pjenušca, soka od bazge i limete.
Gozba je mogla početi!
Najprije je Zvonimir na roštilj bacio ribu čije se pripreme Kasandra u početku užasavala, a na kraju zadovoljno gledala kako zajedno s ostatkom gostiju ližemo prste. Zatim su na red došle pljeskavice punjene sirom, ražnjići od piletine, tikvica i slanine, pa red najrazličitijih salata, vratina, otkošteni batak i zabatak... Ma, što god ti srce poželi.
Iako je poprilično sumnjala u sebe, Kasandrin brancin ispao je sočan, aromatičan, a kožicu smo hrskali čak i kada je na stol stiglo mirisno meso. Upravo zato, užicali smo je da s nama podijeli recept za pripremu brancina na roštilju.
Kako je čitava stvar izgledala pogledajte na blogu Forking Croatia, a želite li uživati u još tradicionalnih delicija ovog maštovitog, slasnog dua, zapratite ih na Facebook stranici i Instagram profilu.
Potrebno vam je:
- 2 brancina
- Maslinovo ulje
- Češnjak
- Ružmarin
- Peršin
Postupak pripreme:
- Ribu očistite, iznutra i izvana.
- Natrljajte je soli i paprom, a u unutrašnjost dodajte i listiće narezanog češnjaka i dva centimetra grančice svježeg ružmarina. Pustite da odstoji kako bi pokupio okuse.
- Prije pečenja ribu dobro osušite. Premažite ribu trščanskim umakom koji ste pripremili od maslinovog ulja, češnjaka i peršina, pa je stavite na vruću rešetku. Preokrenite je samo jednom tijekom pečenja, a premazati je možete grančicom ružmarina u nekoliko navrata dok se peče.
- Poslužite brancina uz salatu i hasselback krumpir punjen sirom i slaninom ili jednostavni krumpir premazan trščanskim umakom.
Za kraj, hvala Kasandri i Zvonimiru na finom, masnom i slasnom druženju. Ponovilo se!